ATSINAUJINOME

                                                                                               Įeiti į naują "Vyturio" progimnazijos svetainę

Italijoje

2019 m. gegužės 11-18 d. mokyklos komanda: pradinių klasių mokytoja Kristina Žvirblienė, istorijos mokytoja Vaida Bakšienė ir bibliotekininkė Daina Morkuvienė vyko į Italiją Vasto miestą susitikti su kitomis projekto mokyklų komandomis ir pasidalinti nuveiktais darbais patyčių prevencijos temomis. Aplankėme dvi pradines mokyklas Vasto mieste, kur vaikai ir mokytojai papasakojo ir parodė, kaip mokosi būti draugiški. Kartu su Italijos vaikais ir mokytojais mokėmės komandos formavimo, emocijų atpažinimo žaidimų. Taip pat žiūrėjome trečiokų spektaklį apie Pinokio teismą, kuriuo vaikai bandė paaiškinti tinkamus ir netinkamus Pinokio poelgius.

Skaityti daugiau: Italijoje

Lenkijoje

Kiekvienos šalies mokyklų siekis, kad jose mokiniai būtų laimingi ir saugūs. Gyvenime labai svarbu nesisukti tik savame rate, bet ir pasižvalgyti, kaip dėl laimingų, nepatiriančių smurto ir patyčių mokinių veikia skirtingų kultūrų šalių mokyklos. Šiam tikslui ,,Vyturio“ progimnazija dalyvauja tarptautiniame projekte ,,Erasmus+ Learning to overcome violence elements“ (2018-1-TR01-KA229-058639_4), kuriame patirtimi dalinasi kartu su Turkijos, Lenkijos, Graikijos, Italijos ir Makedonijos šalių mokytojų komandomis. 2018 m. lapkričio mėnesį mokyklos komandos nariai: psichologė Rasa (projekto koordinatorė), socialinė pedagogė Inga ir etikos mokytojas Paulius, svečiavosi Turkijoje.

Skaityti daugiau: Lenkijoje

L.O.V.E. logotipas

2018 m. spalio mėn. viena pirmųjų veiklų buvo projekto logotipo kūrimas ir išrinkimas. Lapkričio mėn. pradžioje visos mokyklos partnerės pasiūlė logotipų variantus. Balsavimas už siūlomą logotipą projektui vyko savaitę, kuriame dalyvavo mokyklų bendruomenės (vyresnių klasių mokiniai, mokytojai, tėvai). Džiaugiamės, kad projekto logotipu buvo išrinktas mūsų mokyklos mokinės Amelijos Alijošiūtės piešinys.

Turkijoje

Kita 2018 m. veikla – vizitas į Yesilvadi mokyklą, Hendek, Turkiją (lapkričio 26-30 d.). Panevėžio „Vyturio“ progimnaziją atstovavo Pagalbos skyriaus vedėja, socialinė pedagogė Inga Navickienė, etikos mokytojas Paulius Narušis, mokyklos psichologė Rasa Kuprytė.

 Vizito metu mokyklų partnerių darbuotojai lankėsi regiono švietimo, jaunimo centruose. Dalyviams didelį įspūdį paliko susitikimas su meru Hendek miesto savivaldybėje, tradicinės arbatos gėrimas ir vaišės. Sužinojome, kad regionas garsėja lazdynų riešutais (augina ir eksportuoja į užsienį). Susipažinome su Turkijos švietimo sistema, kuri panaši į mūsų: 1-4 kl. – pradinė mokykla, 5-8 kl. pagrindinė mokykla, 9-12 – gimnazija arba profesinė mokykla, į kurias patenkama priklausomai nuo mokymosi ir 8 kl. patikrų rezultatų.

Skaityti daugiau: Turkijoje

Apie projektą

2017-2018 m.m. mokslo metais mokyklos Pagalbos skyrius nusistatęs metų prioritetines temas (įtraukusis ugdymas, patyčių prevencija) aktyviai ieškojo partnerių ir siūlė savo partnerystę per e-Twinning platformą Erasmus+ programos projektuose. 2018 m. rudenį sužinojome, kad vienas iš projektų, kurį rengėme kartu su partneriais gavo finansavimą.

Skaityti daugiau: Apie projektą

Daugiau straipsnių...

  1. Graikijoje
  2. Penktokų obuoliai