ATSINAUJINOME

                                                                                               Įeiti į naują "Vyturio" progimnazijos svetainę

Karjeros diena 2021

2021 m. vasario 15 dieną Panevėžio Vyturio progimnazijoje buvo organizuojama Karjeros diena 5-8 klasių mokiniams. Džiaugiamės, jog karantinas šiemet mums suteikė daugiau galimybių ir leido į šią dieną pažvelgti kūrybiškai. Karjeros dienai pradėjome ruoštis dar prieš porą mėnesių, mokiniams pateikdami apklausas: kokių lektorių jie norėtų, kokios veiklos juos domintų. Vėliau kartu su mokinių parlamento atstovais, Neformaliojo ugdymo skyriaus vedėja Vilanda ieškojome geriausių sprendimų ir atrinkome 12 pranešėjų skirtingomis temomis.

Karjeros diena tęsėsi nuo 8.00 iki 17.30 val. Mokiniai turėjo pasirinkti penkis pranešimus, kuriuose privalėjo dalyvauti bei juos išklausius, atlikti refleksiją. Džiaugiamės, jog mokinių aktyvumas neblėso iki pat paskutiniojo pranešimo - klausytojų skaičius pranešimuose varijavo nuo 50 iki 200 dalyvių. Šių metų Karjeros dienos šūkis – Nesėkmės kaip sėkmingos karjeros būtinybė - tad ir skirtingų sričių pranešėjai dalinosi iššūkiais, kuriuos patyrė savo profesiniame kelyje.

Karjeros dienoje dalyvavo skirtingų profesijų atstovai: oro balionų pilotas, gydytojas, barista, įmonės įkūrėja, fizikė, fechtuotoja, LRT projektų vadovė ir kiti. Mokiniai galėjo užduoti klausimus kiekvienam iš jų po 30 min. trukusio pranešimo. Džiaugiamės, jog klausimų buvo tiek, jog laiko ne visada pakako.

Mokinių refleksijos duomenys parodė, jog Karjeros dieną 8,9 iš 10 įvertino 5-6 klasių moksleiviai. Jie pažymėjo, jog šios dienos metu sužinojo daug naujo apie skirtingas profesijas ir taip pat jautėsi įsikvėpę ieškoti savo kelio. 7-8 klasių moksleiviai dieną vertino 8,2 iš 10 ir taip pat džiaugėsi galėję užduoti klausimus rūpimomis temomis. O mes, organizatoriai, džiaugiamės, jog pandemiją išnaudojome kaip galimybę pasiekti tuos, kurie dažniausiai būna sunkiai pasiekiami ir turėjome šansą dar geriau pažinti skirtingus profesinius pasirinkimus.

Profesijos patarėja Marija Žilinskaitė