ATSINAUJINOME

                                                                                               Įeiti į naują "Vyturio" progimnazijos svetainę

2019 m. gegužės 11-18 d. mokyklos komanda: pradinių klasių mokytoja Kristina Žvirblienė, istorijos mokytoja Vaida Bakšienė ir bibliotekininkė Daina Morkuvienė vyko į Italiją Vasto miestą susitikti su kitomis projekto mokyklų komandomis ir pasidalinti nuveiktais darbais patyčių prevencijos temomis. Aplankėme dvi pradines mokyklas Vasto mieste, kur vaikai ir mokytojai papasakojo ir parodė, kaip mokosi būti draugiški. Kartu su Italijos vaikais ir mokytojais mokėmės komandos formavimo, emocijų atpažinimo žaidimų. Taip pat žiūrėjome trečiokų spektaklį apie Pinokio teismą, kuriuo vaikai bandė paaiškinti tinkamus ir netinkamus Pinokio poelgius.

 Turėjome susitikimą-konferenciją su Vasto miesto policijos departamento ir karabinierių atstovais, mokyklos direktore ir socialinio skyriaus atstove. Konferencijoje buvo pristatyta Italijos patyčių prevencijos sistema, aptarta įstatyminė bazė.

Nuvykę į L‘Akvilos miesto universitetą dalyvavome paskaitose, kur studentai – būsimi mokytojai - mokosi atpažinti patyčias įvairiose situacijose, mokosi suburti draugišką ir darnų kolektyvą, sužino apie emocinį intelektą ir jo reikšmę bendravime ir bendradarbiavime.

Galime pasidžiaugti pažintinėmis ekskursijomis po Vastą, L‘Akvilą ir Romą. Juk kultūros ir istorijos pažinimas – tai dar vienas raktas į vaikų motyvacijos skatinimą, draugiškumo ir bendradarbiavimo ugdymą.

Parengė mokytoja Kristina Žvirblienė