Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443009

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 3 svečius online
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
8-tų klasių mokinių projekto „Esu įdomus“ pristatymas

Sausio 21 d. 15 val. mokyklos skaitykloje vyks 8-tų klasių mokinių projekto „Esu įdomus“ pristatymas. Mokiniai pristatys savo projektinę veiklą, sukurtus darbus. Kviečiame norinčius pasižiūrėti!

Projekto grupė

 
Žalioji diena „Vyturio“ progimnazijoje

Sausio 17  – paskutinė IKK (iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijos) mėnesio diena. Todėl jau tampa tradicija paskutinę teminio mėnesio dieną pasipuošti nurodytos spalvos detale ar apsirengti atitinkamos spalvos drabužiais. Tad šis penktadienis buvo žaliasis. Pati „žaliausia“ iš visų 1-4 kl. buvo 3a. Iš 5-8 klasių išrinktos šios „žaliausios“: I vieta –  6c, II vieta – 6a, III vieta –5b. Šių klasių mokinių aprangoje buvo daugiausia žalios spalvos.

Daugiausia IKK antspaudukų savo klasėse surinko šie mokiniai: 5a – Erika Pociūtė (5), 5b – Gustė Andriūnaitė (9) ir Austėja Varytė (9), 6a – Benas Luomanas (6) ir Dalia Vizbaraitė (6), 6b – Reda Klenauskytė (11), 6c – Gabija Daniševičiūtė (9), 7a Mindaugas Janulevičius (5).

Sveikiname šauniausius. Vietas užėmusios  klasės ir daugiausia antspaudukų surinkę mokiniai bus apdovanoti per Direktorės valandą.

Ačiū mokiniams ir mokytojams, aktyviai įsitraukusiems į IKK ugdymąsi.

Mokytoja Lina Plėtienė

Žiūrėti klasių nuotraukas
 
AČIŪ JUMS, LAISVĖS GYNĖJAI!

Visa mokykla dalyvavo Laisvės gynėjų dienai paminėti skirtoje pilietine akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“ ir lygiai 8.00 valandą visoje mokykloje buvo uždegtos atminties ir solidarumo žvakutes, kurios simbolizavo apgintos laisvės šviesą, laisvės idėjų pergalę prieš brutalią jėgą, atmintį ir susikaupimą pagerbiant žuvusius. Po žvakučių uždegimo akcijos visi mokyklos mokiniai ir mokytojai išėjo į mokyklos koridorius ir susikibę rankomis klausėsi E. Masytės dainos „Laivė“. Dainos metu šeštokai Gabrielė ir Paulius nešė Atminties puokštę – pradėdami mokyklos koridoriais iki galutinio tikslo – Sausio 13-osios skvero. Renginio nuotraukos >>>>

Penktokų mokytoja Oksana kalbėdama su vaikais apie šią svarbią Lietuvai datą, buvo atvira ir prisipažino, kad tą lemtingąją Lietuvai dieną buvo tokio pat amžiaus kaip jie ir sėdėjo penktoko suole. Mokytoja kartu su mokiniais tarė „ačiū” gynėjams.

Ačiū Jums:

Skaityti mokinių mintis
 
Meninio skaitymo konkursas

Sausio 9 d. mokykloje vyko 5-8 klasių mokinių Meninio skaitymo konkursas, skirtas K.Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti. Konkurso dalyviai ir nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais.

Sveikiname mokyklos Meninio skaitymo konkurso nugalėtojus:

Marija Pleirytė, 6c kl.

Ignas Stanislovaitis, 8c kl.

Domantė Bronušaitė, 5b kl.

Mokytoja Irena Vertelkienė

 
Akcija „Knygų Kalėdos“

 

Visą gruodžio mėnesį progimnazijoje vyko akcija „Knygų Kalėdos“. Bibliotekai padovanota 49 knygos. Knygas dovanojo klasės, tėvai, mokiniai, mokytojai ir mokyklos darbuotojai. Labai ačiū visiems akcijos dalyviams!

Dovanotų knygų sąrašas:

Skaityti knygų sąrašą
 
ADVENTINĖS ATRIBUTIKOS KONKURSAS

Adventinės atributikos konkursas Adventinės atributikos konkursas

Ar žinote, kad Kalėdų šalimi vadinama Vokietija, kad šioje šalyje atsirado kalėdinės mugės, kad iš Vokietijos atkeliavo skanusis Advento kalendorius, kad čia pradėti pūsti pirmieji kalėdiniai stiklo žaisliukai ir pradėti pinti vainikai durims papuošti?  Visa tai pamokų metu sužinojo mokiniai, kurie mokosi vokiečių kalbos. Gruodžio mėnesį  jie patys gamino adventinius kalendorius, vainikus, snaiges ir eglutes. Visą savaitę prieš šv. Kalėdas mokykloje vyko jų darbų, kuriais galėjo pasigrožėti mokiniai, mokytojai ir mokyklos svečiai, paroda. Gražiausiais, spalvingiausiais, estetiškiausiais darbeliais pripažinti Saulės Balčiūnaitės (6b kl.), Silvijos Malinauskaitės (6a kl.) ir Dagnės Skaudaitės (6b kl.) darbeliai. Šios mokinės buvo apdovanotos vokiškais kalendoriais ir saldžiais prizais. Neliko nepastebėti ir kiti parodos dalyviai. Juk šv. Kalėdos - dovanų metas! Visi buvo nudžiuginti saldžiomis dovanomis.

Vokiečių kalbos mokytoja Audronė Survilienė

 
Kalėdiniai renginiai „Vyturio“ progimnazijoje

„Vyturio“ progimnazijos bendruomenė turi gražias tradicijas skirtas nuostabiam Šv. Kalėdų laukimui. Visą gruodžio mėn. mokykla organizavo įvairius kalėdinius renginius.
Gruodžio 12 d. vyko tradicinis Progimnazijos bendruomenės vakaras. Šiais metais jis buvo kiek kitoks, nes scenoje pasirodė ir susirinkusiems tėveliams, mokytojams bei svečiams koncertavo mūsų mokyklos mokiniai besimokantys Panevėžio Muzikos mokykloje. Šiuo koncertu progimnazija ir Muzikos mokykla pradėjo gražų bendradarbiavimą, kurį žada įforminti oficialia bendradarbiavimo sutartimi. Po koncerto vyko mokinių, mokytojų, tėvelių rankdarbių, gaminių aukcionas. Surinktos lėšos bus panaudotos kilniam tikslui – lauko renginių aparatūrai įsigyti. Žiūrėti renginio nuotraukas >>>
Gruodžio 17 ir 18 d. pradinių klasių mokinius, aplinkinių darželių ikimokyklinukus džiugino kalėdiniai koncertai. Muzikos mokytojos Z.Lūžienės ir šokių mokytojos V.Aleknavičiūtės parengti artistai pristatė muzikinę pasaką „Ledinukas“.
Bene laukiamiausias 5-8 kl. mokinių metų renginys - Kaukių vakaras ir „Sidabrinio obuolio“ apdovanojimai. Gruodžio 19 d. progimnazijos scena virto televizijos studija, nes visos klasės pristatė pasirinktą televizijos laidą. Buvo galima stebėti muzikinius projektus, žinių, sporto laidas, „Duokim garo“, „Farus“, „TV pagalba“ ir pan. Šauniausiai pasirodžiusios klasės buvo apdovanotos padėkos raštais. Žiūrėti renginio nuotraukas >>>
„Sidabrinio obuolio“ apdovanojimuose šiais metais Mokinių Taryba apdovanojo labiausiai per metus pasižymėjusius mokinius ir mokytojus. Linksmai sutikti „Metų noliferis“( I. Lebedevas 7c kl.), „Metų humoro grandas“( mokytoja R.Mataitienė), „Metų BFF“ (I.Vasiljeva ir J.Taučikaitė 8c kl.), „Metų posakis“ (mokytojas J.Budnikas) ir pan.

 

Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Zina Stripeikienė

 
Kalėdinė nuotaika kabinetuose

Prieš pat atostogas peržiūrėjome, kaip papuošti kabinetai. Vietų neskirstėme, tačiau norime pagirti 5b, papuošusią duris floristiniu kalėdiniu vainiku, 6a ir 8b, sukūrusias puikią kalėdinę atmosferą. 6c klasėje padėjo po eglute kalėdines dovanėles, keliančias laukimo nuotaiką, 6b sukūrė puikius pasveikinimus eglutės žaisluose, 7b sukūrė gražią krintančių snaigių  kompoziciją jaukioje lempučių šviesoje, 7c sukūrė įspūdingą šventinę aplinką ir po eglute padėjo kalėdų senelio roges. 8a klasę puošė grakšti erdvinė kompozicija, o 8c sušildė grakščiais angelais.
Per Tris Karalius įprasta nupuošti eglutes ir nuimti dekoracijas.

Lina Plėtienė ir Ramunė Mataitienė

Žiūrėti kabinetų nuotraukas
 
Eglės puošimas Tulpių mikrorajono gyventojams

Artėjant pačioms gražiausioms metų šventėms, Centro bendruomenė ir „Vyturio” progimnazija dovanoja džiaugsmą Tulpių mikrorajono gyventojams. Ta proga mūsų progimnazijos pradinukai savo rankytėmis prigamino pačių įvairiausių ir gražiausių žaisliukų eglutei, augančiai šalia prekybos centro „Iki“.
Saulėtą gruodžio 13-ąją 4a, 4c ir 6a klasių atstovai skubėjo į Nemuno gatvę puošti eglės. Kadangi eglė didelė, į pagalbą atskubėjo kopėčiomis nešinas parduotuvės darbuotojas, atvyko ir Centro bendruomenės nariai, kurie visus mus pavaišino karšta arbata ir sausainiais. Sudainavę dainą ir sušokę šokį „Šiaudų batai“, linksmi grįžome į mokyklą.
Tikimės, kad ši mūsų papuošta eglė džiugins miestiečius visą kalėdinį laikotarpį.

Mokytoja Dalė Jurgaitienė

Žiūrėti eglutės puošimo akimirkas
 
Error: GD2 library does not support JPG!
Tarpmokyklinė anglų kalbos viktorina

Gruodžio 2 d. 7b klasės mokiniai dalyvavo tarpmokyklinėje viktorinoje „From Zero To Hero“. Mokiniai, bendradarbiaudami su bendraamžiais iš Kazimiero Paltaroko gimnazijos, turėjo galimybę parodyti savo anglų kalbos žinias.

Anglų k. mokytoja Aušra Vilimienė

 

 
Gruodis – iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijos mėnuo

Gruodžio tris savaites ir dvi sausio daugiausiai mokiniai ugdysis IKK kompetenciją.

Kuriu ir siūlau idėjas.
Įtraukiu kitus idėjoms įgyvendinti.
Įgyvendinu idėjas iki galo.
Mano idėja netradicinė, nauja, netikėta.
Susidūręs su sunkumais randu išeiti.
Įgyvendinta idėja atnešė naudą.

Sausio 17 d. – žaliasis penktadienis. Bus renkama žaliausia klasė, IKK praėjusių metų žinovai skaičiuos „rankytes“ ir skelbs daugiausiai IKK antspaudukų surinkusius mokinius, įteiks  apdovanojimus.
Gražaus Jums advento ir sklandžios metų pradžios!

Mokytoja Lina

 
Kalėdinė „Vyturio Loto" loterija
„Vyturio Loto“ loterija- organizatoriai 7c „Vyturio Loto“ loterija- organizatoriai 7c
7c klasės mokiniai prisijungė prie kalėdinės labdaros rinkimo mokykloje ir surengė kalėdinę „Vyturio Loto" loteriją. Visi mokyklos mokiniai tris savaites buvo raginami atnešti nebereikalingus mielus ar naudingus daiktus ir paaukoti juos loterijai. Gruodžio 18 d. įvyko žaidimas, kurio metu visi surinkti pinigai, pardavus bilietus, bus panaudoti lauko renginių aparatūrai nupirkti. Dėkojame dalyvavusiems. Jūsų dėka mokyklos kalėdinis fondas pasipildė 120 Lt.

7c klasės auklėtoja Zina Stripeikienė

 
2a ekskursijoje į Biržus

Vieną spalio rytą 2a klasė išsiruošė į ekskursiją. Diena buvo apsiniaukusi, vėjuota, o nuvažiavus į Biržus prapliupo ir lietus. Tačiau mūsų nuotaikų  jis nesugadino. Pasistengėme kuo daugiau pamatyti apie gido pasakojamas Biržų miesto žymias vietas. Pirmiausia aplankėme Biržų pilį. Muziejuje mokiniai susipažino su senoviniais šio krašto amatais, naudojamais  įrankiais. Teko rankose palaikyti medinę mokyklinę kuprinę, pavaikščioti su klumpėmis, sverti bezmėnu, malti girnomis. Išgirdo įdomių pasakojimų apie miesto, pilies ar ežero atsiradimą. Mokiniams labiausiai įsiminė edukacinė pamoka, kurioje kiekvienas rašė kreidele ar plunksna. Teko patirti kaip senovėje mokiniai klūpėdavo nubausti ant žirnių, išmoko žaisti žaidimą, kurį vaikai žaisdavo senovėje pertraukų metu. Nors lietus sutrukdė nuvažiuoti ir savo akimis pamatyti karstines įgriuvas, tačiau nuvykus į Smegduobių muziejų gidė parodė filmuką, kuriame iš paukščio skrydžio pamatėme šimtus įgriuvų visame Biržų rajone. Maketuose mokiniai galėjo patys suformuoti  įgriuvas. Namo parsivežėme daugybę įspūdžių ir nuotraukų.

Mokytoja Daiva Novikienė

žiūrėti nuotraukas
 
Jeigu nori būti stilingas - rūkymas nebemadingas

Panevėžio „Vyturio“ progimnazijoje ketvirtus metus iš eilės vykstančiame projekte „Vyturys – sveikos gyvensenos akademija (4)“ nuaidėjo protų mūšio garsai pavadinimu  „Jeigu nori būti stilingas – rūkymas nebemadingas, kuris įvyko gruodžio 11-tą dieną ir kuriame dalyvavo 7-tų klasių moksleiviai, pedagogai ir svečiai. Renginį vedė Panevėžio kolegijos studentės Iveta Šilingytė ir Aurelija Maslauskaitė. Garbingąją komisiją atstovavo viešosios tvarkos specialistė Ingrida Bakienė ir svečiai iš Vilniaus projekto „Demokratinis ugdymas mokykloje“ koordinatoriai Donata ir Nerijus.

Protų mūšį sudarė trys turai, kuriuose septintokai turėjo puikią galimybę pasitelkdami žinias, sumanumą ir kūrybingumą įveikti visas užduotis. Tarp šių turų buvo skiriamos ir papildomos užduotys ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams, tokios kaip prisistatymai, eilėraščių kūrimai ir kiti. Iš visų komandų šauniausiai pasirodė 7c klasės komandą užsiėmusi I vietą, nuo jų tik vienu balu mažiau surinkusi ir II vietą tačiau ne ką prasčiau pasirodžiusi tapo 7a klasė, trečioji vieta atiteko 7b klasės komandai. Visos komandos buvo apdovanotos saldžiais ir praktiškais prizais.

Socialinė pedagogės-studentės Iveta Šilingytė ir Aurelija Maslauskaitė

Žiūrėti renginio nuotraukas
 
Olimpiadų diena

2013 metų gruodžio 5 dieną mokykloje vyko kūrybinė diena – Olimpiadų diena. Visa dienos veikla organizuota dviem srautais.  Pirmajame sraute mokiniai galėjo rinktis akademines, dalykines olimpiadas. Šiais metais organizuotos anglų k., istorijos, matematikos, informacinių technologijų, gamtos, biologijos ir fizikos olimpiados. Taip pat  mokiniai galėjo rinktis darbą su informaciniais šaltiniais, rašyti lietuvių k. diktantą, dailyraštį.
Antrajame sraute mokiniai rinkosi kūrybines veiklas: gražiausio sumuštinio konkursą,  konstravimą su Lego, nagų dizainą, šukuosenų konkursą, karaoke, kalėdinių žaisliukų gaminimą,  šaškių – šachmatų turnyrą ar įvairias sportines veiklas. Žiūrėti kūrybinių veiklų nuotraukas >>>>
Mokiniai turėjo galimybę išbandyti ne vieną veiklą, kuri juos domina. Kiekviena veikla savaip įdomi, naudinga ir puiki patirtis.
Kūrybinių veiklų ir mokslinių olimpiadų nugalėtojų sąrašas >>>> Visi nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti per mokinių kalėdinį renginį gruodžio 19 d.

Matematikos mokytoja Asta Vyšniauskienė

 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > ir >>

Puslapis esantis iš visų