Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443009

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 3 svečius online
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Aplinkos tvarkymo akcija
Antradienis, 08 Balandis 2014 09:53

Balandžio 7 d. 5-8 klasių 30 mokinių (sąrašas) kartu su dviem mokytojom tvarkė teritoriją nuo Nemuno gatvės tilto iki pėsčiųjų tilto.

 

Skaityti daugiau...
 
Mokyklos geografai – respublikiniame Č. Kudabos konkurse
Pirmadienis, 07 Balandis 2014 08:04

Š.m. balandžio 5 dieną trys geriausi mokyklos mokiniai geografai: Rusteikaitė Austėja (6b kl.), Morkūnas Matas (7c kl.) ir Vadluga Augenis (8a kl.) lydimi savo geografijos mokytojos, kartu su kitų  mūsų miesto mokyklų atstovais vyko į Vilnių Lietuvos Edukologijos universitetą dalyvauti XIV  nacionaliniame mokinių Č. Kudabos geografijos konkurse, į kurį suvažiavo geriausi jaunieji geografai iš visų Lietuvos mokyklų. Kiekvienas iš jų rungėsi savo amžiaus grupėje: išbandė teorines ir praktines žinias, kūrybinius gebėjimus. Po konkurso visi Panevėžio moksleiviai aplankė Pučkorių atodangą -- geologinį paminklą, dešiniajame Vilnios krante. Tai ledynmečio atodanga- aukščiausia Lietuvoje, kurios aukštis 65 m, o plotis - 260 m, ir atsiveria maždaug 20 tūkst. metų senumo sluoksniai. Geologijos paminklu paskelbta 1974 m.

Skaityti daugiau...
 
Prailgintos darbo dienos grupė
Pirmadienis, 07 Balandis 2014 13:29

Pailgintos darbo dienos grupėje po pamokų laiką leidžia daug mūsų mokyklos mažiausiųjų mokinių - pirmokų. Jie čia ne tik skaito knygutes, vaidina, žaidžia stalo ar judriuosius žaidimus, bet ir lipdo, stato, konstruoja, piešia, gamina darbelius iš popieriaus ir... labai laukia pavasario ir Velykų...

 

Skaityti daugiau...
 
Mokytojų ir tėvų išvyka į Taujėnų dvarą
Pirmadienis, 07 Balandis 2014 07:56
Saulėtą sekmadienio popietę vykome į Taujėnų dvarą. Klasicizmo stiliaus rūmai, pastatyti 1802 metais, su bene vieninteliais originaliais karnizo lipdiniais, išlikę iki šių dienų. Taujėnų dvaras, garsėjantis turtingumu ir prašmatnumu, iki sovietmečio priklausė Radvilų giminei. Dvarą, kuris turėjo angliško stiliaus parką, daugiau nei prieš 10 metų ėmėsi tvarkyti trys šeimos. Mus šiltai pasitiko viena iš dvaro šeimininkių ponia Vida. Ji aprodė visas dvaro sales ir rūsius, papasakojo daug įdomių istorijų.
Skaityti daugiau...
 
Mokiniai dalyvavo socialiniame projekte „Aspirinas"
Pirmadienis, 07 Balandis 2014 09:17

Balandžio 2 dieną  7b ir 8b klasių 30 mokinių dalyvavo KTU inicijuotame socialiniame projekte ,,Aspirinas“, kuris vyko miesto kino centre ,,Garsas“. „Aspirinas" - tai Kauno technologijos universiteto (KTU) inicijuotas socialinis projektas, kurio metu siūlomas simbolinis „vaistas" nuo moksleivius kankinančių galvos skausmų - seminarai, kurių metu moksleiviams padedamos spręsti jų - jaunų žmonių - ir juos supančios aplinkos problemos. Moksleiviai sužinojo ne tik kaip mokytis, atrasti savo gabumus, bet kartu, mokantis, jausti ir malonumą.

Skaityti daugiau...
 
Padėka draugiškiausiems
Trečiadienis, 02 Balandis 2014 08:26

Tradiciškai kovo mėn. pabaigoje minint veiksmo ,,Savaitę be patyčių“  renkami mokyklos draugiškiausieji. Jais tapo mokiniai, mokytojai ir kiti mokyklos darbuotojai.

Skaityti daugiau...
 
Geltona diena
Antradienis, 01 Balandis 2014 15:52

Kovo 28 d. progimnazijoje buvo geltona diena.

Sveikiname 3 a kl. tapus geltoniausia klase.

Žiūrėti nuotraukas
 
Logopedinė viktorina „Kalbėkime ir draugaukime”
Antradienis, 01 Balandis 2014 08:08

Kovo 31 d.  Panevėžio „Senvagės“ pagrindinėje mokykloje vyko 3 klasių logopedinė viktorina „KALBĖKIME IR DRAUGAUKIME”, kurioje dalyvavo 4 komandos po 5 mokinius. „Vyturiukų“ komandai atstovavo mūsų mokyklos 3a klasės Karolina, Deividas ir 3b klasės Deimantė, Gedas, Ignas mokiniai.

Skaityti daugiau...
 
Edukacinė kūrybinė programa – „Fotodėlionė”
Trečiadienis, 02 Balandis 2014 08:18

Kovo 13 d. 1b klasė dalyvavo edukacinėje kūrybinėje programoje – „Fotodėlionė”. Programa vyko Panevėžio fotografijos galerijoje.Tai  programa iš edukacinių programų ciklo „Pasidaryk savo Eifelį",  skirto Prancūzijai. Pirmokai pirmiausia apžiūrėjo Gintaro Česonio fotografijų parodą „Grenoblis 2011”. Tada pasidalino į dvi grupes ir sudėliojo fotodėlionę su Paryžiaus simboliu – Eifelio bokštu.

Elena Adamavičienė, 1b klasės mokytoja

 
Direktorės arbatėlė su klasių seniūnais
Penktadienis, 28 kovas 2014 09:05

Mokykla įgyvendindama projektą ,,Demokratinis ugdymas mokykloje“ sukūrė gražią tradiciją kas mėnesį rengti klasių seniūnų susėdimą su direktore prie arbatos puodelio. Šįkart susirinkusi seniūnų taryba diskutavo šiai savaitei labai aktualia tema-apie patyčias. Mokiniai gyrė mokyklą už jos atliekamas veiklas prieš patyčias, patarė į ką mokytojai dar labiau turėtų atkreipti dėmesį ir kiekvienas išėjo pasižadėjęs: ,,apginti“, ,,bendrauti“, ,,suprasti“, ,,padėti“, ,,draugauti“.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

 
Geografijos olimpiada 6–8 klasėms „Mano gaublys”
Ketvirtadienis, 27 kovas 2014 09:10

Š.m. kovo 14 d. LGMA respublikoje organizavo geografijos olimpiadą 6-8 klasėms „Mano gaublys“. Šioje olimpiadoje dalyvavo ir 25 mūsų mokyklos 6–8 klasių geografijos mokomuoju dalyku besidomintys moksleiviai. Šeštų klasių tarpe geriausiai sekėsi 6c klasės mokinei Ivetai Puikytei. Ji mokykloje užėmė I vietą. II-ą vietą pasidalino du mokiniai: Reda Klenauskytė 6b kl. ir Benas Luomanas 6a kl., o trečia liko 6c klasės mokinė Ulė Juškaitė. Labai gaila, kad savo žinių dėl ligos negalėjo išbandyti mokyklinės olimpiados nugalėtoja Austėja Rusteikaitė iš 6b klasės. Septintų klasių tarpe mūsų mokykloje net trys mokiniai dalijosi I-ąja vieta: Tadas Žukauskas 7a kl., ir Matas Morkūnas bei Lukas Urbonas 7c kl., II vietą užėmė Jonas Jurgaitis 7c kl., III-ią vietą – Rytis Gilys taip pat iš 7c klasės. Aštuntų klasių tarpe nenugalimas buvo ir I-ą vietą užėmė  Augenis Vadluga iš 8a klasės, II-ą vietą – Dominykas Bronušas, o III-ią vietą – Lukas Morkūnas. Dėkojam visiems dalyvavusiems ir sveikiname nugalėtojus ir prizininkus.

Geografijos mokytoja D. Ožalinskienė

 
Kūrėme draugystės knygą
Pirmadienis, 31 kovas 2014 08:11

Penktadienis (kovo 28 d.) visiems vyturiečiams buvo netradicinė diena: be pamokų, be skambučio, bet kūrybiškų veiklų, finalinę veiksmo ,,Savaitę be patyčių“ dieną, netrūko.

Diena prasidėjo kieme ir per 500 mokinių ir jų mokytojų susiformavo į užrašą- ,,KNYGA“.  Linksmai pabuvę raidėmis mažesnieji mokiniai išskubėjo pas mokyklos viešosios tvarkos inspektorę Ingridą Bakienę ir jos draugą ,,Amsių“, žiūrėti senosios animacijos filmukų, o vyresnieji kibo į rimtesnius darbus ir rašė dailyraščius, diktantus, rimtai konspektavo skaitomus tekstus apie patyčias.

Skaityti daugiau...
 
Panevėžio miesto progimnazijų mokinių savivaldų konferencija
Pirmadienis, 31 kovas 2014 09:01

Kovo 27 d. mokykloje vyko Panevėžio miesto progimnazijų mokinių savivaldų konferencija. Jos tikslas - skatinti miesto mokinių savivaldų bendradarbiavimą, pasidalinti patirtimi apie mokinių savivaldų veiklą  bei  pasiūlyti sprendimo būdus patyčių mažinimui mokyklose.

Skaityti daugiau...
 
Anglų kalbos meninio skaitymo konkursas
Ketvirtadienis, 27 kovas 2014 16:29

2014 m. kovo 19 d. 5-oji gimnazija organizavo anglų kalbos meninio skaitymo konkursą. Konkurse dalyvavo Lukas Morkūnas 8a kl.  Domantas Vizbaras iš 8a kl. ir Ignas Stanislovaitis iš 8c klasės. Mokiniai garbingai atstovavo progimnaziją, nors prizinių vietų nelaimėjo.

 
Šaškių diena „Vyturio“ progimnazijoje
Ketvirtadienis, 27 kovas 2014 09:00

,,Šaškės – tai menas (ir jų nepakeis nei kinas, nei filharmonija!), šaškės – tai sportas (ir ne lengvesnis už sunkumų kilnojimą arba ledo ritulį!), šaškės – tai mokslas (nors ir ne matematika), šaškės – visa kartu. Tai nuostabiai paprastos taisyklės, toli numatanti strategija ir fantastiška taktika”.  J.Fominych

Skaityti daugiau...
 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > ir >>

Puslapis esantis iš visų