Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443009

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 3 svečius online
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Kviečiame aplankyti tapybos ant šilko darbų parodą
Ketvirtadienis, 24 Balandis 2014 11:49

Kviečiame aplankyti 6 klasių projektinės grupės „Linksma tapyba ant šilko“ spalvingų darbų parodą antrame mokyklos aukšte prie aktų salės.  Parodoje eksponuojami  tapybos ant šilko technika sukurti darbai. Šiuos darbus mokiniai kūrė projekto pamokų metu. Aptariant kaip sekėsi kurti darbus mokinai džiaugėsi savo sukurtais darbais sakė, kad žino kur, po parodos mokykloje, darbus pakabins namuose, kam padovanos, keletas mergaičių pasidžiaugė, kad tapys ant šilko vasarą namuose.

Skaityti daugiau...
 
Panevėžio miesto 8 kl. rusų k. olimpiada
Trečiadienis, 23 Balandis 2014 12:41

Balandžio 9 d. vyko Panevėžio miesto 8 klasių rusų kalbos olimpiada. „Vyturio" progimnazijai atstovavo Irena Vasiljeva 8c kl. ir Ignas Stanislovaitis 8c kl. Mokiniai dalyvavo dvejose rungtyse: eilėraščio skaitymas ir testas. Abu mokiniai pasiekė gerų rezultatų. Irena Vasiljeva testą atliko puikiai, o eilėraštį perskaitė labai gerai. Ignas Stanislovaitis testą atliko labai gerai, o eilėraštį perskaitė gerai.
Mokinius olimpiadai ruošė rusų kalbos mokytoja Rima Linkevičienė.

 

Rusų kalbos mokytoja
Rima Linkevičienė

 
6 a klasė palaiko „Lietkabelio" komandą
Pirmadienis, 14 Balandis 2014 09:49

Balandžio 13 d. (sekmadienį) 6 a klasė kartu su auklėtoju Šarūnu Piščiku vyko į „Cido" areną palaikyti mūsų miesto krepšinio komandos „Lietkabelis". Šiais mokslo metais mūsų klasės mokiniai nepraleido nei vienų rungtynių. Paskutinėse rungtynėse „Lietkabelio" varžovai buvo Kauno „Žalgirio" krepšininkai. Gaila, kad „Lietkabelio" krepšininkai pralaimėjo (62:74) Kauno „Žalgirio" ekipai.

6 a klasės auklėtojas Šarūnas Piščikas

 
Abėcėlės šventė
Pirmadienis, 14 Balandis 2014 07:24

Balandžio 10 dienos pavakarę džiugiai nusiteikę tėveliai ir vaikučiai rinkosi į Abėcėlės šventę. Pirmokėliams  – tai įsimintina diena. Jie norėjo pasirodyti tėveliams, mokytojams, vyresniems draugams, kad jau pažįsta visas raides ir moka skaityti.Prie mokyklos aktų salės durų juos pasitiko kirmėlytė, su visomis lietuvių kalbos abėcėlės raidėmis, ir knygą skaitantis kiškis. Pirmokėliai į salę sugužėjo įmituodami raidžių traukinuką. Koncertas prasidėjo visiems gerai žinoma dainele ,,Du gaideliai”.  Pasipuošę mokinukai deklamavo pasirinktų raidžių ketureilius. Tarp eilėraštukų dainavo, ritmingai grojo dūdelėmis ir kitais muzikos instrumentais, sukosi šokio sūkuryje. Tėveliai taip pat buvo įtraukti į linksmą šventę. Mokytojos ir vaikai juos pakvietė, dvi daineles, dainuoti kartu ir jas inscenizuoti.

Skaityti daugiau...
 
Error: GD2 library does not support JPG!
Pokalbiai apie demokratiją
Pirmadienis, 14 Balandis 2014 08:37

Balandžio 9 dieną mokykloje svečiavosi jau įsibėgėjusio projekto ,,Demokratinis ugdymas mokykloje“  koordinatoriai Donata ir Nerijus. Tiek su mokytojais, tiek su mokiniais buvo aptarta kaip mums sekasi būti demokratiškais. Mokiniai labiausiai vertino vykstančias ,,Direktorės arbatėles“ su klasių seniūnais, Mokinių taryba. Mokytojų komanda taip pat džiaugėsi, kad sudarytos sąlygos demokratijos ugdymui.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

 
1 c klasė dalyvavo edukacinėje programoje
Pirmadienis, 14 Balandis 2014 07:20

Balandžio 8d. 1c klasė, Panevėžio moksleivių namuose, dalyvavo edukacinėje programoje – „Šv. Velykų belaukiant: velykinio margučio reikšmė, simboliai ir marginimo vašku ypatumai”. Programos metu mokinai buvo supažindinti su Velykų tradicijomis ir papročiais, su dažyto ir ornamentuoto kiaušinio tradicija, simbolika, bei  puošybos elementais. Išklausę pasakojimų pirmokai patys bandė išmarginti kiaušinį vašku.

Skaityti daugiau...
 
Tarptautinis vaikų piešinių konkursas
Penktadienis, 11 Balandis 2014 09:52

5- 8 klasių mokiniai ir 1-3 klasių dailės būrelio nariai  dalyvavo tarptautiniame vaikų piešinių konkurse “Išgirsti pačią slapčiausią gamtos kalbą”. Konkursą organizavo Panevėžio gamtos mokykla. Konkursas siekė ugdyti atvirą ir dėmesingą žmogui ir aplinkai vaiką, gebantį meninėje kūryboje išreikšti savo požiūrį į gamtą ir meną. Skatino vaikus savo darbuose vaizduoti gamtos suvokimą įvairiomis technikomis.

Skaityti daugiau...
 
Kartu ruošėmės Velykoms
Penktadienis, 11 Balandis 2014 09:45
Vieną vakarą technologijų mokytojas Julius Budnikas pakvietė kolegas mokytojus, mokinius ir jų tėvelius į mokyklos dirbtuves savo rankomis pasigaminti ką nors gražaus Velykų stalui papuošti. Mokytojas Julius šmaikščiai visus supažindino su saugaus darbo taisyklėmis, parodė kaip 'lengva' ir 'paprasta' pjauti siaurapjūkliu, gręžti skyles moderniu grąžtu, šveisti fanierą švitriniu popieriumi. Dirbome iš peties ir ilgai, tačiau džiaugiamės savo Velykinėmis stalo puošmenomis.

Aušra Vilimienė

 

Skaityti daugiau...
 
Netradicinė 6c kl. valandėlė - susipažinimas su Japonija
Penktadienis, 11 Balandis 2014 09:31
Vienos klasės valandėlės metu dalyvavome miesto kultūros sostinės renginyje, skirtame tolimosioms šalims. Dvi kimono dėvinčios merginos trumpai papasakojo apie tolimą rytų šalį Japoniją, jos kultūrą ir pristatė tradicinę KIMEKOMI techniką. Šiek tiek daugiau nei valandos trukmės programos metu ne tik sužinojome kas yra samurajai, geišos, kimono, o svarbiausia - patys sukūrėme savo kimekomi žaisliuką - suvenyrą.
Užsiėmimo metu mokėmės mandagiai bendrauti ir bendradarbiauti, taupyti medžiagas.
Skaityti daugiau...
 
Panevėžio miesto 8 kl. mokinių anglų k. olimpiada
Penktadienis, 11 Balandis 2014 08:39
Kovo 27 d. progimnazijoje vyko Panevėžio miesto 8 kl. mokinių anglų k. olimpiada. Olimpiadoje dalyvavo 38 geriausiai besimokantys anglų kalbą aštuntokai iš įvairių miesto mokyklų. Mūsų mokyklos garbę gynė Domas Semėnas (8c kl.), Lukas Morkūnas (8a kl.) ir Augenis Vadluga (8a kl.). Labai džiaugiamės, kad mūsų mokyklos aštuntokų rezultatai buvo gan aukšti, o Lukas Morkūnas užėmė II - ąją vietą mieste. Didžiuojamės ir sveikiname Luką ir jo anglų k. mokytoją B. Valantinaitę.

Anglų kalbos mokytoja
Aušra Vilimienė

 
Mokinių tėvų disputas „Kaip padėti vaikui mokytis"
Ketvirtadienis, 10 Balandis 2014 14:05

Balandžio 8 d. vyko 1 – 4 klasių mokinių tėvų disputas „Kaip padėti vaikui mokytis“. Pradinio ugdymo skyriaus vedėja Elena Adamavičienė disputą pradėjo mintimi, kad mokyklos ir tėvų glaudesnis bendradarbiavimas turėtų prasidėti nuo susikalbėjimo. Ji vedė renginį ir žaidimo forma „Pasidalink nuomone“ įtraukė į pokalbį tėvus. Tėvai buvo ne tik stebėtojai, bet ir turėjo galimybę pažinti vieni kitus, daug kalbėti ir išsakyti savo nuomonę įvairiais klausimais. Buvo diskutuojama apie namų darbų atlikimą, savarankiškumo ugdymą, atsakomybės, gėdos, kaltės jausmus. Spec. pedagogė Inga Komžienė kalbėjo, kad tėvų įsitraukimas į mokyklinę vaiko veiklą daug prisideda prie atžalos sėkmės. Aiškino, kaip reikia suformuluoti mintį, kad vaikas tai suprastų ne kaip įsakymą, o kaip pareigą. Taip pat buvo kalbama, kaip bendrauti ir kaip užmegzti ryšį su vaiku, padrąsinti jį, padėti, įkvėpti, juo tikėti. Socialinė pedagogė Inga Navickienė pabrėžė, kad vaikus reikia ne tik bausti, bet ir  apdovanoti.

Renginio pabaigoje iš rankų į rankas buvo siunčiama „Minčių skrynelė“, į kurią visi dalyviai ,,sudėjo“ gražiausias mintis, pasidžiaugdami, kad pasisėmė patirties, įgijo žinių. Susitikimas pasibaigė padėka organizatoriams už tokį šiltą, nuoširdų disputą.

 

Pradinių klasių mokytoja
Erminija Kondratavičienė

 
Žinių konkursas „Žinau, moku, galiu. Švedija“
Penktadienis, 11 Balandis 2014 13:56

Saulėtą balandžio 2-ąją  miesto dešimties mokyklų komandos rinkosi į 3-ių klasių žinių konkursą „Žinau, moku, galiu. Švedija“. Šis konkursas yra projekto „2014-ieji: Panevėžys – Lietuvos kultūros sostinė“ dalis. Mokiniai turėjo galimybę parodyti savo įvairiapuses žinias apie Švediją, įveikdami individualias užduotis, o palaikymo komanda galėjo uždirbti papildomų taškų.

Skaityti daugiau...
 
6c klasės kultūrinė išvyka į Vilnių
Penktadienis, 11 Balandis 2014 08:29
Kovo 23 dieną 6c klasės mokiniai kartu su auklėtoja ir tėveliais vyko į Operos ir baleto teatrą. Dauguma šiame teatre lankėsi pirmą kartą, todėl teatras paliko didelį įspūdį - didžiulė scena, orkestras apačioje prie pat jos, milžiniška žiūrovų salė su balkonais, labai brangus karštas šokoladas bufete.
Žiūrėjome operą vaikams „Bruknelė". Vaizdas scenoje, nuostabios dekoracijos, spalvingi sceniniai kostiumai kaustė visų dėmesį, tačiau muzika veikė skirtingai. Opera - nerealiai sudėtingas žanras.  Pirmą kartą pamatyti ir išgirsti operą tikrai buvo verta.
Gaila, kad Bernardinų sodas "miegojo" žiemos miegu ir fontanai dar neveikė. O labiausiai visus pradžiugino "ekskursija" po prekybos ir pramogų centrą Akropolį.


6c klasės mokiniai ir auklėtoja Aušra

 
Error: GD2 library does not support JPG!
Sėkmingas „Vyturiečių" pasirodymas smiginio varžybose
Ketvirtadienis, 10 Balandis 2014 13:53

Balandžio 9 d. progimnazijoje, sporto salėje vyko Panevėžio miesto mokyklų rinktinių smiginio komandinės varžybos. Šiose varžybose sėkmingai pasirodė mūsų mokyklos merginų ir vaikinų komandos. Antrąją vietą merginų tarpe iškovojo Simona Piščikaitė 8a kl. ir Evelina Šataitė 7a kl. Vaikinų tarpe Justinas Narkūnas 8a kl. ir Rokas Balčiūnas 5a kl. liko trečioje vietoje. Komandas varžyboms ruošė mokytojai Šarūnas Piščikas ir Jonas Mažutis.

 
JoomSlide error: Invalid image src: <img class="joomslide" src="/archive/images/stories/Domantė_Žukauskaitė.JPG" border="0" width="183" height="121" style="float: left; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />
Domantės Žukauskaitės grafikos darbų paroda „Juoda ir balta“
Trečiadienis, 09 Balandis 2014 10:56

Balandžio 7 dieną Domantė Žukauskaitė atidarė grafikos darbų parodą, kurioje pristatė savo kūrybą. Domantė pasakojo, kad piešti labai mėgo nuo vaikystės, kad geriau sekasi kurti ir piešti su pieštuku, nei su spalvomis, todėl ir parodai parinko ilgai kurtus darbus, atliktus su pieštuku. Atidarymo dalyviai buvo sužavėti dailiais, kruopščiai atliktais darbais ir ilgai dar juos apžiūrinėjo, o klasiokai ir klasės auklėtoja sveikindami Domantę linkėjo kurti ir toliau. Kviečiame pasigrožėti sukurtais darbais mokyklos pirmo aukšto foje.

 

Dailės mokytoja Ramunė Mataitienė

 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > ir >>

Puslapis esantis iš visų