Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443009

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 3 svečius online
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Mokytojų ir tėvų kultūrinė išvyka į Vilnių
Vieną saulėtą vasario savaitgalį gausi mokytojų ir tėvų grupė vyko į sostinę. Taikomosios dailės muziejuje aplankėme žinomo mados istoriko Aleksandro Vasiljevo parodą „Nuo karo iki taikos. XX a. penkto-šešto dešimtmečio mada". Įtaigusis gidas Vygintas Malinauskas mums išsamiai papasakojo apie to laikmečio mados tendencijas. Sužinojome kodėl karo metai privertė moteris pereiti prie daug praktiškesnių, labiau "vyriškų" drabužių. Daugybė aksesuarų sukūrė parodoje vaikystės atmosferą, o neryški pokario laimė ne vienam kėlė keistą ilgesį.
Skaityti daugiau...
 
Vasario 16-osios šventė

Švietimo ir mokslo ministro prof. Dainiaus Pavalkio sveikinimas

Vasario 16-osios minėjimas „Vyturio" progimnazijoje

Vasario 16 – oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena - reiškia Laisvę, Pareigą, Atsakomybę. Vasario 16-oji – tai tarsi mūsų tautos vėliava, tai žodžiai, einantys iš širdies ir pasiekiantys širdį.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Panevėžio ,,Vyturio“ progimnazija pasitiko linkėdama LIETUVAI Stiprybės, Gerumo, Draugystės ir Meilės, nuskambėjo ir pažadas nepalikti Lietuvos. Pilietiškumo pamokoje šiltus ir nuoširdžius žodžius, pažadus Lietuvai išsakė skanduodamos kiekviena klasė – nuo mažiausios iki didžiausios. Su švente visus sveikino mokyklos direktorė Vitalija Dziuričienė bei mokyklos prezidentas Paulius Bareišis. Kiek ūkanotą dienos rytą nuskaidrino eilės, skirtos Lietuvai, – jas skaitė istorijos mokytoja Daiva Naričiūtė.

Skaityti daugiau...
 
Error: GD2 library does not support JPG!
Šeštokai aplankė Panevėžio miesto merą

Vasario 14 d. „Vyturio“ progimnazijos šeštokai aplankė   Panevėžio miesto merą Vitalijų Satkevičių ir visos mokyklos  vardu pasveikino su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Meras pasidžiaugė netikėtu mokinių apsilankymu, padėkojo moksleiviams už dėmesį, palinkėjo sėkmės moksluose, būti smalsiais, siekti žinių ir užaugti dorais, išsilavinusiais žmonėmis.

 
Vyturiečiai dalyvavo dailyraščio konkurso ,,Rašom 2014!“ I etape

Vasario 11 dieną progimnazijoje vyko dailyraščio konkurso I etapas, kuriam dalyvavo 28 mokiniai >>>>

Buvo labai smagu žiūrėti, kaip mokiniai pluša ir bando prisiminti, kaip pradinėse   klasėse mokėsi  taisyklingai rašyti ir jungti raides. Kai visi dailyraščiai jau buvo parašyti, lietuvių kalbos mokytojos pagal konkurso organizatorių atsiųstus kriterijus atrinko 17 darbų, kurie iškeliavo į Vilnių, kur vertinimo komisija nuspręs, kurie žmonės pateks į finalą. Į Vilnių išsiųsti šių mokinių darbai >>>>

Labai džiaugiamės visais, išbandžiusiais savo rankos miklumą. Dabar su nekantrumu lauksime rezultatų.

Lietuvių kalbos mokytoja Oksana

 
Kartu mokėmės velti vilną

Vasario 12 d. vakarą mūsų mokyklos mokytojus, mokinius ir jų mamytes pakvietėme išmokti velti vilną. Mokytoja Ramunė trumpai papasakojo apie vėlimo techniką, pristatė reikalingas priemones. Sužinojome, kad yra du vėlimo būdai: sausasis ir šlapiasis. Kadangi nekantravome viską išbandyti pačios, skubiai ėmėmės darbo. Pirmiausia bandėme vilną velti sausai. Vėlimas nebuvo toks paprastas dalykas, kaip atrodė iš pradžių. Vilnos badymas adata pareikalavo nemažai mūsų kantrybės, tačiau tai buvo geras atsipalaidavimas po ilgos darbo dienos.
Džiaugiamės savo pirmaisiais darbeliais iš vilnos.
Iki pasimatymo kituose bendruose užsiėmimuose!

Mokytojos Ramunė Mataitienė ir Aušra Vilimienė

 

Žiūrėti nuotraukas
 
Pirmokai tapo tikrais „vyturiečiais“

Mokykloje gyvuoja tradicija, pasibaigus I pusmečiui, pačius mažiausius mokinukus pakviesti į „Vyturiečių“ krikštynas. Pirmokai ir jų mokytojos renginio metu davė priesaiką laikytis „Vyturiečių“ taisyklių. Tiek mokiniai, tiek jų mokytojos buvo „pašventintos“ ir savo priesaiką patvirtino pirštų atspaudais. Tikimės, kad šie „naujieji vyturiečiai“ laikysis duoto pažado ir nepraras nė vieno „vyturėlio“.

Mokytojos Kristina Žvirblienė ir Jūratė Žiaugrienė

Žiūrėti nuotraukas
 
Kultūringų mokinių naktis mokykloje

Kai didžiuojiesi nepaprastais ir kultūringais mokiniais, norisi juos dar labiau paskatinti už jų gerumą, atsakingumą, pareigingumą ir kitas teigiamas savybes. Kultūringieji Panevėžio ,,Vyturio“ progimnazijos 5-8 klasių mokiniai vasario 9-osios naktį praleido mokykloje. Jiems buvo padėkota už kultūringą elgesį ir organizuota programa, kuri tęsėsi iki paryčių. Žaidėme susipažinimo, komandinius, sportinius žaidimus. Smagu buvo žvelgti į mišriose grupėse paruoštus muzikinius pasirodymus, kuriems neliko nei vienas abejingas. Grupės tarpusavyje varžėsi ne tik muzikinėmis galimybėmis, bet nepabūgo pademonstruoti ir fizines galias dalyvaudami sportinėse rungtyse. Mokiniai savo atsiliepimuose rašė, kad susirado naujų draugų, patiko įdomi veikla ir norėtų, kad panaši veikla būtų organizuojama kiekvieną savaitgalį.

 

Skaityti daugiau...
 
Monikos Čepaitytės darbų paroda

Monikos_darbu_paroda

Vasario 6 dieną įvyko Monikos Čepaitytės 7 a kl. mokinės darbų parodos atidarymas. Autorė pristatė savo kūrybą, kurioje aliejine pastele užfiksuotos labai spalvingos gėlės, gyvūnai. Atidarymo dalyviai buvo sužavėti darbais ir ilgai dar juos apžiūrinėjo, o klasės auklėtoja sveikindama Moniką linkėjo kurti ir toliau. Kviečiame pasigrožėti sukurtais darbais ir prisiminti vasarą mokyklos pirmo aukšto foje.

 

Dailės mokytoja Ramunė Mataitienė

 
Panevėžys -Lietuvos kultūros sostinė 2014
Panevėžys - Kultūros sostinė 2014
Sausio 31 d. 18 val. Laisvės aikštėje Panevėžys iškilmingai atidarys Kultūros sostinės metus.
Renginių pradžia – šviesos ir ugnies festivalis – 3 D videoinstaliacijos, fakyrai, mimai, interaktyvi pamoka su pučiamaisiais „Panevėžio garsu”, šviesos instaliacijos ir kt.
Kviečiame vaikus, kartu su tėveliais  kartu pažymėti Kultūros sostinės metų pradžios, suteikti miestui papildomos šviesos – atsinešti po savo šviesos šaltinį. Tai gali būti žibintuvėlis, prožektorius, LED lempa, žvakė, fakelas ar pagaliau mobiliojo ryšio telefonas.
Lai penktadienio vakarą Laisvėje aikštėje netrūksta šviesos!
Zina Stripeikienė
Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja
 
Error: GD2 library does not support JPG!
Paminėta tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena – sausio 27-oji – kasmet minima daugelyje pasaulio valstybių. 1945 m. sausio 27 dieną buvo išlaisvinta Aušvico (Osvencimo) koncentracijos stovykla, kurioje naciai 1942–1945 m. sunaikino daugiau kaip pusantro milijono žmonių, daugiausia žydų. Tikslų aukų skaičių nustatyti yra neįmanoma. Apytikslė statistika teigia, jog Holokausto metu 1933-1945 m. buvo nužudyta apie 5 860 000 žydų tautybės žmonių.

Šią savaitę vyresnieji mokiniai (5-8 kl.) apie šį skaudų įvykį kalba etikos pamokų metu. Klausosi mokytojo pasakojimų, diskutuoja, bando suprasti ir išreikši savo nuomonę. Aštuntokai paminėjimo dieną nuėjo iki paminklo „Liūdinti žydų motina“ ir uždegė atminimo žvakeles.

Etikos mokytojas Šarūnas Piščikas
Socialinė pedagogė Inga Navickienė

 
SAUSIO II p. – VASARIS – KOMUNIKAVIMO KOMPETENCIJOS MĖNUO

Sausio 20 d. – vasario 28 d. didžiausias dėmesys bus skiriamas Komunikavimo kompetencijos ugdymui(si).
Bus organizuotos 5 teminės savaitės:
I savaitė (sausio 20-26 d.) – apibendrinu kelių šaltinių informaciją (KK-1);
II savaitė (sausio 27-31 d.) – išskiriu svarbiausią informaciją (KK-2);
III savaitė (vasario 10-14 d.) – suvokiu kritiškai vertinu skaitomą bei išgirstą tekstą (KK-6);
IV savaitė (vasario 17-21 d.) – diskutuoju pateikdamas argumentus (KK-5);
V savaitė (vasario 24-28 d.) – kuriu įvairius tekstus raštu (KK-4).

Šį mėnesį praėjusių mokslo metų KK žinovus prašytume prisisegti KK Žinovo ženklelius. Nešiokime šiuos ženklelius su pasididžiavimu ir padėkime kitiems mokiniams tapti KK žinovais.
Vasario 28 dieną skelbsime Oranžinė diena (KK spalva). Prašytume, kad šią dieną Jūsų aprangoje būtų ryškus oranžinis akcentas. Bus renkama „oranžinė“ klasė, KK praėjusių metų žinovai skaičiuos „rankytes“ ir skelbs daugiausiai KK atspaudukų surinkusius mokinius, įteiks  apdovanojimus.

KK ugdymąsi kuruojanti Daiva Vadlugienė

 
Metodinė diena

2014 m. sausio 31 d. Panevėžio „Vyturio“ progimnazijoje vyko pedagogų kvalifikacijos tobulinimo politiką formuojančių ir vykdančių institucijų darbuotojų metodinė diena „Formalusis ir neformalusis vaikų ir jaunimo ugdymas: sąsajos, jungtys, perspektyvos“.

Į „Vyturio“ progimnaziją iš visos Lietuvos rinkosi  norintys pasisemti patirties. Visus susirinkusius pasveikino  progimnazijos direktorė V. Dziuričienė. Programą pristatė Šiuolaikinių didaktikų centro direktorė D. Penkauskienė. Dalyviams buvo labai įdomu klausytis Jaunimo centro „Babilonas“ steigėjos ir direktorės R. Šliažienės pranešimo „Neformaliojo vaikų ir jaunimo švietimo principai ir nuostatos, formaliojo ir neformaliojo ugdymo dermė“. Progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui S. Martinonienė skaitė pranešimą „Neformalus ugdymas formaliojo ugdymo sistemoje: „Vyturio“ progimnazijos patirtis“.

Skaityti daugiau...
 
6 - tų klasių mokinių projekto „Lavinamieji žaidimai anglų kalba“ pristatymas

Sausio 30 d. (ketvirtadienį) po 4 pamokų, mokyklos foje prie aktų salės, vyks 6 - tų klasių mokinių projekto „Lavinamieji žaidimai anglų kalba“ pristatymas. Mokiniai pristatys savo sukurtus žaidimus. Kviečiame 2 - 5 klasių mokinius smagiai pažaisti, o visus norinčius - pasižiūrėti!

Projekto grupė

 
Kaip laimėti kovą be kovos?

Sausio 20 dieną aktų salėje susirinkę penktokai mokėsi kaip galima laimėti nekovojant. Mokiniams organizuotos kūrybinės užduotys ir protmūšis patyčių tematika. Mokiniai daug klausimų turėjo atsakyti ir apie patyčių programą OLWEUS. Džiugu, kad mokiniai žino pagrindines taisykles, apibrėžimus ir supranta tyrimo rezultatus. Paskutinės užduoties metu abi penktokų komandos dainavo dainą „Draugas“. Norisi tikėti, kad ne tik dainos tekstuose, bet ir kasdienybėje vyraus draugiškumas.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

Žiūrėti renginio nuotraukas
 
Error: GD2 library does not support JPG!
Demokratinis ugdymas Lietuvoje ir pas mus

Mūsų mokykla šiais mokslo metais aktyviai įsitraukė į dar vieną Sėkmės mokyklos organizuojamą projektą. Mokykloje suburta projekto įgyvendinimo komanda, tai mokytojai Zina, Aušra, Asta, Inga ir 8a klasės mokinys Augenis.
Siekdama plėtoti demokratinio ugdymo principų taikymą Lietuvos mokyklose, Sėkmės mokykla parengė projektą „Pilietiškai aktyvios visuomenės kūrimas diegiant demokratinio ugdymo principus mokyklose“, kuriam finansavimas skirtas pagal Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo NVO programą.
Projekto tikslas – kurti pilietiškai aktyvią visuomenę diegiant demokratinio ugdymo principus mokyklose.
Komandos atstovai 2013m. lapkričio 7-8 dienomis pabuvojo Vilniuje įvadiniuose projekto mokymuose. Mokymų metu susipažino su projekto idėja, veiklomis ir komanda, pasiruošė tolimesniam projekto įgyvendinimui. Turėjo galimybę pabendrauti su svečiu iš užsienio, ekspertu Leonard Turton (JK).
Gruodžio 9-11 dienomis projekto atstovai Donata ir Nerijus svečiavosi mūsų mokykloje. Svečiams išvykstant mokykla jau žinojo kokie turėtų būti progimnazijos žingsniai demokratinio ugdymo link. Svarbiausi akcentai šiame plane, tai sąlygų  demokratiją išbandyti praktikoje sudarymas mokiniams. Mokykla sieks, kad mokiniai aktyviau dalyvauti priimant visai mokyklos bendruomenei svarbius sprendimus, formuoti individualų ugdymo procesą bei turinį.
Viena iš projekto „Demokratinis ugdymas mokykloje” veiklų jau prasidėjo, tai direktorės arbatėlė su 5-8 klasių seniūnais. Sausio 8 dieną susirinkusi klasių „valdžia“ padėjo mokyklos komandai kurti „Demokratinio ugdymo mokykloje planą”. Vieną labai svarbų dalyką pasiūlė aštuntokai, o visi pritarė, tai mokykloje rengti referendumus.  Jei mokykloke norima įdiegti su mokiniais susijusią naujovę, tam būtina mokinių nuomonė, taip mano mūsų seniūnai.

Daugiau apie projektą puslapyje  Demokratinis ugdymas Lietuvoje.

Parengė projekto koordinatorė mokykloje Inga Navickienė

 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > ir >>

Puslapis esantis iš visų