Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443065

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 1 svečią online
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Pirmokų ir darželių „Jūratė" ir „Dobilas“ auklėtinių sporto šventė

Gruodžio 5 d. „Vyturio” progimnazijos sporto salėje šėlo pirmokai ir darželių „Jūratė“ bei „Dobilas“ auklėtiniai. Mat tą dieną vyko draugiškos estafečių rungtynės. Sporto šventė prasidėjo nuo apšilimo. Mokytoja Renata visus kartu pakvietė sušokti ančiukų šokį. Stebėdami mokytojos judesius vaikai linksmai juos atkartojo, tuo pačiu ne tik apšildami, bet ir užsikrėsdami gera nuotaika. Po apšilimo kūno kultūros mokytojai Julius ir Šarūnas suskirstė vaikus į berniukų ir mergaičių komandas. Buvo išrinkti komandų kapitonai, parodyta rungtis ir duotas startas. Vaikai turėjo apibėgti kliūtis, su lazda stumti lėkštę, landžioti per lanką, ridenti kamuolį ir galiausiai jėgas išbandyti virvės traukime. Buvo smagu žiūrėti į vaikų pastangas, azartą ir labai draugišką palaikymą. Auklėtojos ir mokytojos stengėsi vaikams patarti kaip lengviau įveikti kliūtis, gyrė puikiai įveikusius rungtį ir skatino tuos, kuriems nelabai sekėsi.

Pasibaigus varžyboms visi mokiniai ir darželių auklėtiniai buvo pasveikinti su gražiomis ir draugiškomis varžybomis, bei apdovanoti diplomais ir saldainiais.

 

Renata Radzevičienė

Žiūrėti nuotraukas
 
Tulpių mikrarajone bus puošiama eglė!
Centro bendruomenė ir „Vyturio“ progimnazija dovanoja Kalėdų džiaugsmą Tulpių mikrorajono gyventojams!
Gruodžio 13 d. 13 val. prie prekybos centro „Iki Nemunas“ bus puošiama eglė, kuri džiugins miestiečius visą kalėdinį laikotarpį. „Vyturio“ pradinukai  gamino žaisliukus ir tikisi, kad jų pakaks padabinti nuostabiai gyvai eglutei.
Laukiame miestiečių!
Visus sušalusius centro bendruomenė vaišins arbata ir sausainiais.
Zina Stripeikienė
Progimnazijos neformaliojo švietimo poskyrio vedėja
Centro VBT narė
 
Panevėžio miesto 6-9 klasių berniukų krepšinio varžybos

Krepšinio komanda Krepšinio komanda

Gruodžio 10 d. „Vyturio“ mokyklos komanda žaidė su J. Balčikonio gimn. komanda ir pralaimėjo 42:63. Daugiausiai taškų pelnė Daivaras 7a (16), Jonas 7c (5), Svajūnas 8a (8), Mindaugas 8a (4).
Taip pat pralaimėjo M. Karkos mokyklos komandai 39:54. Mūsų komandos taškai Daivaras 7a (20), Mindaugas 8a (4),Svajūnas 8a (11).
Mieste užimta 8 vieta.
Komandos sudėtis: Daivaras Dulkė 7a, Svajūnas Sabaliauskas 8a, Mindaugas Matulionis 8a, Jonas Jurgaitis 7c, Gytis Krikštanas 8b, Rokas Klungys 7a, Rokas Jaškūnas 6c, Tadas Žukauskas 7a.


Komandos vadovas Jonas Mažutis

 
Mokyklos Olimpiadų diena - sporto veiklų rezultatai

Sporto veiklose dalyvavo 57  5-8 kl. mokiniai.
Futbolo rungtį laimėjo Gabrielius Marcinkevičius 8b.
Baudų metimų konkursą laimėjo Rimantas Lapšys 8c ir Vakaris Viksva 5a.
Tritaškių metimų konkursą laimėjo Denas Hakuts 6a ir Deividas Bogdanovičius 7b.
Baudų metimų estafetės rungtį laimėjo Rimantas Lapšys 8c, Gytautas Krikštanas 8b ir Denas Hakuts su Dovydu Kareiva 6a.
Tritaškių metimų estafetės rungtį laimėjo Rytis Timčenko 7c, Deividas Bogdanovičius 7b ir Nedas Akšonaitis ir Rokas Šakarnis 6a
Rankų lenkime stipriausias buvo Kasparas Lukoševičius 7c.
Mergaičių smiginio konkursą laimėjo Emilija Navikaitė 5a, 2.Deimantė Kanaporytė 5a, 3.Agnė Kisielytė 5a
Sporto rungtis organizavo ir joms teisėjavo mokytojai Jonas Mažutis, Julius Budnikas ir Šarūnas Piščikas.

 
Baigėsi konkursas „Dovanokime viltį gyventi“

Nuo rugsėjo 26 d. iki gruodžio 5 d. grupelė aštuntokų ( Augenis, Svajūnas, Mindaugas, Lukas, Gabija, Evelina, Asta, Ignas ir Arimantas), vadovaujami mokytojos Oksanos Karoblienės, dalyvavo konkurse „Dovanokime viltį gyventi“.
Konkurso dalyviai skleidė donorystės idėją progimnazijoje: žiūrėjo ir aptarė filmus, organizavo ketvirtų klasių mokinių piešinių parodą „Kas telpa kraujo lašelyje?“, skaitė pranešimus apie kraujo ir organų donorystę   Direktorės valandose. Gruodžio 5 d. Panevėžio profesinio rengimo centre vyko konkurso finalas, kuriame komandos turėjo pristatyti, ką per visą tą laiką nuveikė savo mokykloje, taip pat pristatė sukurtus plakatus, kūrybines užduotis (vaidinimus, menines kompozicijas...), rungėsi žinių konkurse.
Mūsų aštuntokams buvo labai sunku, nes jie buvo patys jauniausi konkurso dalyviai, tačiau taškas į tašką kovojo su gimnazistais. Susumavus visus taškus, dideliam vyturiečių nusivylimui, tik vienu tašku teko nusileisti Vytauto Žemkalnio gimnazijos komandai ir likti II vietoje.

Mokytoja Oksana Karoblienė

Žiūrėti renginio nuotraukas
 
Knygų Kalėdos

Knygų Kalėdos 2013Mieli mokiniai, tėveliai, seneliai, mokytojai ir mokyklos darbuotojai!

Gruodžio 2 - 23 dienomis „Vyturio“ progimnazijoje skelbiama akcija „Knygų Kalėdos“.  Tamsiais žiemos vakarais pasidalinkime skaitymo džiaugsmu.

Naujausių knygų, kurių progimnazijos bibliotekoje nėra, sąrašas skaityti čia>>>>>

 
Mokinių prezidento inauguracija
Mokinų prezidento inauguracijaGruodžio 5 d. „Vyturio“ progimnazijoje vyko naujojo mokinių prezidento 6 ckl. mokinio Pauliaus Bareišio inauguracijos iškilmės. Naujasis prezidentas davė priesaiką „Vyturio“ progimnazijos bendruomenei visomis išgalėmis tarnauti progimnazijai, tinkamai atstovauti mokyklą, laikytis mokinio taisyklių. Davęs priesaiką P.Bareišis padėkojo savo rinkėjams bei buvusiam mokinių prezidentui I.Stanislovaičiui, kuris ir paskatino jį dalyvauti rinkimuose. Naująjį prezidentą sveikino mokyklos direktorė V.Dziuričienė, buvęs prezidentas,  mokinių atstovai.   Renginį stebėjo apie daugiau nei šimtas 3-8 kl. mokinių ir mokytojų. Šventėje dalyvavo ir Pauliaus mama D.Bareišienė. Po inauguracijos iškilmių progimnazijos direktorė Paulių pakvietė į „Prezidentinius pietus".

Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Zina Stripeikienė
Žiūrėti renginio nuotraukas
 
Mokiniai prieš Aids

„Vyturio“ progimnazija įgyvendindama Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių įgyvendinimo rėmimo projektą „Vyturys- sveikos gyvensenos akademija (4)” gruodžio 3 dieną surengė Pasaulinės kovos su AIDS paminėjimą. Renginyje dalyvavo mokyklos aštuntokai. Kiekviena klasė delegavo po 8 komandos narius, kurie išmėgino savo jėgas atlikdami kūrybinėse užduotis. Renginį vedė aštuntokės Silvija ir Laura, o vertinimo komisiją sudarė 4c klasės komanda, kuri stengėsi objektyviai vertinti aštuntokų pasirodymus.
Pirmoji užduotis, su kuria susidūrė aštuntokai, buvo pristatymai, su kuriais jie susidorojo kuo puikiausiai. Antroji užduotis buvo padainuoti liaudišką dainelę, bet skirtingais žanrais. Vieniems teko repuoti, kitiems giedoti kaip bažnyčioje, tretiesiems –  pasijusti operos solistais. Pati sunkiausia užduotis buvo trečioji, kai komandos turėjo suvaidinti situaciją su duotais žanrais ir žodžiais.
Pasibaigus užduotims komisija skaičiavo balus. Rezultatas: garbingas II-ąsias vietas laimėjo 8a ir 8b klasės, o pačią garbingiausią I-ąją vietą iškovojo 8c klasės komanda. SVEIKINAME!

 

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

Žiūrėti renginio nuotraukas
 
Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) organizuota matematikos olimpiada

Šių metų lapkričio 30 dieną įvyko pirmoji Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) organizuota matematikos olimpiada. Joje dalyvavo rekordinis mokinių skaičius -  susirinko per septynis šimtus 5-8 klasių moksleivių. Kauno technologijos universiteto (KTU) auditorijų suolus išbandė 12 „Vyturio” progimnazijos matematikos mylėtojų: – A. Aničas 5a , R. Balčiūnas 5a,   P. Marcinkevičius 5a, U. Vilimas 5a, M. Povilonis 6a, T. Žukauskas 7a, R. Jurkevičius 7a, M. Janulevičius 7a, R. Kraujelis 7c, L. Urbonas 7c, D. Bronušas 8b, D. Vizbaras 8a, – kuriuos į konkursą lydėjo matematikos mokytoja A. Vyšniauskienė. Konkurso dalyviai sprendė po penkis uždavinius. Kiekvienai amžiaus grupei buvo pateikti skirtingi uždaviniai. Olimpiadai skirti uždaviniai parinkti neatsižvelgiant į mokyklinį matematikos kursą. Kiekvienas uždavinys savaip žavus, kiekvienas uždavinys galėjo būti įveiktas ir neprisimenant mokyklinių formulių ar taisyklių, -  svarbiausia suvokti uždavinio, galvosūkio principus.

Kiekviena mokslinė olimpiada naudinga ir puiki patirtis kiekvienam jos dalyviui!

Matematikos mokytoja Asta Vyšniauskienė

 
„Vyturio“ progimnazijoje praūžė raudonasis penktadienis

Lapkričio 29 dienos rytą į „Vyturio“ progimnaziją skubantys mokiniai atrodė  kitaip. Jau visi pripratome, kad esame uniformuota mokykla, tad ryškios spalvos labai krito į akis. Vyturiečiai tą dieną puošėsi raudonai, nes mokykloje buvo raudonasis penktadienis. Augustina ir Kornelija pirmas tris pamokas tapo fotografėmis, nes turėjo labai rimtą užduotį- nufotografuoti visas progimnazijos klases. Kai visos klasės jau buvo nufotografuotos, tuomet  komisija rinko, kuri  pati raudoniausia. Po ilgų diskusijų nutarta, kad  pati raudoniausia iš visų  1-4 kl. buvo 2a, o iš 5-8 kl.- 6c. Sveikiname nugalėtojus, kuriems pirmadienį bus įteikti diplomai.

Kartu su raudonuoju penktadieniu baigėsi ir SK (socialinės kompetencijos) mėnuo. Penktadienį suskaičiuoti visų 5-8 klasių mokinių turimi SK antspaudukai.  Kiekvienos klasės nugalėtojo  laukia sveikinimas.

Mokytoja Oksana Karoblienė

Žiūrėti klasių nuotraukas
 
Reikalinga parama

Esami ir buvę mokyklos bendruomenės nariai,

„Vyturio“ progimnazijoje renovacija prasidėjo, kai „Saulelė atkopdama budino svietą“ (pavasarį). Teko nusiimti senas žaliuzes. Gegužės mėnesį visa mokyklos bendruomenė rinko pinigus, bet jų neužteko visiems kabinetams. Nors „Saulelė atstodama ritosi“ (ateina gilus ruduo), žaliuzių reikia vis tiek. Saulutė reikalinga, bet kai ji spigina į akis mokiniams ir nematyti skaidruolių, reikia nuo jos pasislėpt. Labai prašome, kad paremtumėte pinigėliais ir taip prisidėtumėte prie kilnaus tikslo - mokinių ugdymo kokybės užtikrinimo.

Paramą galite pervesti į mokyklos sąskaitą: LT21 7300 0100 0238 8497 PANEVĖŽIO "VYTURIO" PROGIMNAZIJA

Progimnazijos mokinių prezidentas Ignas Stanislovaitis

 
Panevėžio miesto tarpmokyklinės 5-8 klasių mergaičių futbolo varžybos

Merginų futbolo komanda Merginų futbolo komanda

Gruodžio 2 dieną vyko Panevėžio miesto 5-8 klasių mergaičių 5x5 futbolo varžybos. Kaip visada sėkmingai pasirodė „Vyturio'' progimnazijos komanda, laimėjusi 3-ją vietą.
Rungtynių rezultatai:
„Vyturys“ – „Šaltinis“ 0:2
„Vyturys“ – „Žemyna“ 0:1
„Vyturys“ – „Lipniūnas“ 5:1.  Įvarčius įmušė - Kornelija (3), Evelina Š.(1), Ieva (1).
Komandos sudėtis:
1 Kornelija Liaudanskaitė 8b
2 Ieva Mikalauskaitė 8b
3 Evelina Šataitė 7a
4 Eglė Mulvinaitė 6a
5 Sandra Mažuknaitė 6b
6 Gabrielė Sukovaitė 8b
7 Evelina Grigaitė 8a

Komandos vadovas Šarūnas Piščikas

 
„Lietuvos tūkstantmečio vaika“ - nugalėtojas Augenis Vadluga
„Lietuvos tūkstantmečio vaikai „Lietuvos tūkstantmečio vaikai
Sveikiname 8a kl. mokinį Augenį Vadlugą antrą kartą iškovojus projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" pirmąją vietą.
 
Kvietimas dalyvauti Kalėdinės atributikos parodoje

Mieli mokiniai,
kviečiame jus dalyvauti Kalėdinės atributikos darbelių: adventinių vainikų, kalendorių, eglučių ir atvirukų parodoje. Juos galima gaminti iš spalvoto popieriaus, medžiagos skiaučių, juostelių, karoliukų ir kitokių medžiagų. Pieškite, klijuokite, kurkite ir fantazuokite! Būtų labai gražu, jei ant darbelio užrašytumėte kalėdinį sveikinimą viena iš kalbų, kurią mokotės mokykloje (lietuvių, anglų, vokiečių arba rusų).
Gaminkite tokius darbelius, kuriuos būtų galima pakabinti ant sienos. Nepamirškite užrašyti savo vardą, pavardę ir klasę.
Darbelius reikia pristatyti vokiečių k. mokytojai Audronei (78 kab.) arba anglų k. mokytojai Aušrai (69 kab.) iki gruodžio 11 d.
Tikrai verta pasistengti, nes bus renkamas originaliausias, gražiausias, spalvingiausias adventinis vainikas, kalendorius, eglutė ir atvirukas. Nugalėtojų laukia prizai!
Sėkmės! Laukiame gražių darbelių!

Vokiečių k. mokytoja Audronė Survilienė

 
Mokėmės kartu dekupažo technikos

Dekupažo užsiėmimaiVieną lapkričio vakarą jau antrąjį kartą pakvietėme visus norinčius kolegas mokytojus, tėvus ir mokinius pasimokyti dekupažavimo technikos ir savo rankomis pasigaminti mielą darbelį.
Mokytoja Ramunė trumpai visus supažindino su dekupažavimo priemonėmis ir technika. Šį kartą dekoravome medines skrynutes Kalėdinėms svajonėms susidėti. Visiems puikiai pavyko! Skrynutės viena už kitą buvo originalesnės.

Mokytojos Ramunė Mataitienė ir Aušra Vilimienė

Dekupažo užsiėmimo akimirkos nuortraukose
 
<< Pradžia < Ankstesn 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sekantis > ir >>

Puslapis esantis iš visų