Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443736

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 1 svečią online
Reklaminis skydelis
Konferencija ,,Augsiu sveikas – būsiu laimingas“ Spausdinti Email

Įgyvendinant Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių įgyvendinimo projektą  „Vyturys – sveikos gyvensenos akademija (4)”, šių metų spalio 22 dieną „Vyturio“ progimnazijos ketvirtokai organizavo konferenciją ,,Augsiu sveikas – būsiu laimingas“. Konferencija vyko Gabrielės Petkevičaitės –Bitės konferencijų salėje. Organizatoriai džiaugiasi sulaukę svečių: „Aušros“ pagrindinės mokyklos ketvirtokų komandos, Panevėžio m. sveikatos biuro specialistės Jūratės Valentinavičienės ir žolininkės Dalės Petraitienės. Renginio nuotraukos >>>>


Konferencijos vedantieji, penktokai Meda ir Matas, kvietė visus keliauti į sveikatos šalį  ir valgyti pomidorus, burokėlius, morkas, grikius, ridikėlius ir kitas sveikas daržoves.
Sumanūs ir išradingi buvo ir konferencijos pranešėjai. Solidžiai pasipuošę ir pasiruošę į pirmąją savo konferenciją atvyko ketvirtokai. Ieva ir Ugnė parengė pranešimą „Kodėl sportuoti sveika“ ir pateikė 10 įrodymų apie sporto naudą. Deimantė ir Jonas labai rimtai apibūdino maisto piramidę, Ugnė ir Rokas domėjosi, kokia gi pusryčių nauda organizmui. Visi mokiniai atliko tyrimus, braižė diagramas ir gavo atsakymus, kuriuos visiems pristatė konferencijos metu. Ainetė ir Nojus perkaitė labai rimtą pranešimą „Žoliniai augalai“, po kurio visi susirinkę suprato, kokie svarbūs žmogui žoliniai augalai. Tik bėda, kad mokiniai labai mažai jų pažįsta. Svečiai, „Aušros“ pagrindinės mokyklos ketvirtokai, suvaidino sceninį vaizdelį „Mes vitaminai“, kurį pažiūrėjus iš karto tapo aiški kiekvieno suvaidinto vitamino nauda.
Išklausiusi visus pranešimus, juos apibendrino ir teikė vaikams patarimus žinoma žolininkė Dalė Petraitienė. Labai smagu, kad Dalė aktyviai dalyvavo konferencijoje ir smagiai renginio pradžioje ir pabaigoje sušoko pagal Flinto dainą „Piratų mankšta“.

 

Konferencija užbaigta projekto firminėmis dovanėlėmis ir  Česlovo Navakausko žodžiais:

Būkime visi labai drausmingi,
Pavyzdingi ir tvarkingi.
Jei ims graužt tave liga-

Pulsim ją visi staiga.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė