Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443306

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 1 svečią online
Reklaminis skydelis
Aštuntokų projektų pristatymas PDF Spausdinti Email
Penktadienis, 28 Vasaris 2014 10:10

,,Vyturio” progimnazijos bendruomenė turi gražių tradicijų. Viena iš jų – aštuntų klasių moksleivių projektinės veiklos pristatymas mokyklos bendruomenei. Šių metų tokį renginį keletas septintų klasių moksleivių pradėjo kvietimu pakeliauti ,,Vyturio” laivu, pabuvoti net keturiose salose.Pirmoji sala - ,,Vikingų flotilė”. Stabtelėti čia tikrai
vertėjo, nes aštuntokai (vadovas Julius Budnikas)
turėjo, kuo pasigirti, ką parodyti. Išgirdome apie tai, kas yra vikingai, kur jie gyveno, kokiais
laivais plaukiojo. O jų, pasirodo, būta dviejų tipų: drakarai-koviniai laivai ir knorai-prekybiniai. Būtent drakarai turėjo įžymiąją drakono galvą pirmagalyje.  Pristatydami savo projektinę veiklą, aštuntokai dar pasakojo, kad vikingai plaukiodami orientuodavosi pagal saulės akmenį bei žvaigždes, nenešiojo šalmų su ragais ir atrado įvairias šalis.  Svarbiausia tai, kad aštuntokai
demonstravo pačių pagamintus įvairių vikingų laivų modelius. Darbai įspūdingi!

Antroji sala - ,,Kita ilgo plauko istorija” (vadovė Sonata Petraitienė). Laivo įgula ją apibūdino kaip ilgaplaukių salą. Kuo gi visus nustebino ši grupė?  Ar vertėjo laivui čia stabtelėti? Tikrai taip. Čia visai netinka patarlė ,,Ilgas plaukas – trumpas protas”. Išradingumas, išmonė, originalumas. Taip būtų galima apibūdinti ,,Kitos ilgo plauko istorijos” atliktus darbus: ,,Kasyčių dienos” organizavimą, sukurtas pateiktis apie šukuosenas, reklamas, skelbimus, parengtus diplomus dalyviams. Kuo tokia veikla buvo naudinga? Merginos išmoko kurti įvairias šukuosenas (buvo demonstruojamos tokios šukuosenos: ,,Kaspinėlis”, ,,Eglutė”, ,,Garbanotų plaukų šukuosena”, ,,Žuvies kaulo kasa” ir kt.), organizuoti veiklą.

Netrukus buvo pasiekta ir trečioji sala - ,,Esu įdomus” (vadovė Lina Kučinskienė). Išvydome įvairių kūrybinių darbų: tai filmukai apie sportinę veiklą - bėgimą bei dviračių sportą, nuotraukų koliažas gamtos tema, fotografijų albumas, ,,pražydęs” įvairiausiomis gėlėmis, draugių fotografijų albumas, eilės apie gamtą (filmukas apie tai),  sukurtas tinklapis, skirtas rūpintis beglobiais gyvūnais, fotomontažas ,,Mano miestas” ir kt. Grupė ,,Esu įdomus” nustebino įvairia veikla, parodė, kad yra įdomūs,  kūrybiški, moka originaliai pristatyti save.

Ketvirtąją salą, nors ir patekęs į audrą, ,,Vyturio” laivas pasiekė sėkmingai. Ir salos nepaparastos būta - ,,Vidur bliūdo plūdurs plūdur” (vadovė Lina Janušauskienė). Atsidūrėme ,,Fizikos simpoziume”,  išgirdome apie Archimedo dėsnio subtilybes ir gudrybes (,,Eureka!”). Tad ką nuveikė grupė tokiu netikėtu pavadinimu? Ogi pagamino įspūdingų darbų - plūdurų modelių: plaukiojanti ,,Tropikų sala”, kroviniams gabenti skirtas plūduras (modelis), karinio desanto modelis, beveik ,,Nuskendęs tankas”, ,,Neskanus sumuštinis” – plūduras žaislas, sportinėms varžyboms skirtas plūduras ir kt. Kuo ypatingi šie modeliai? Jie išlaikė bandymus (kiekvienas jų turėjo išlaikyti kelių kilogramų svorį), yra ekologiški (pagaminti panaudojant bent vieną antrinę žaliavą). Šio ekologinio – kūrybinio projekto dalyviai nuoširdžiai visiems linkėjo taip pažinti fiziką, kaip jie turėjo šansą!

Renginio pabaigoje netikėtai buvo pristatytas dar vienas projektas pavadinimu ,,Džiaugsmo projektas” (mokyklos direktorė Vitalija Dziuričienė).  Kodėl ,,džiaugsmo”? Šis renginys parodė, kad, pasak Direktorės, aštuntokai jau patobulinę begalę gebėjimų, jau pasiruošę mokyti kitus, džiugina ir stebina kūrybiškumu, išradingumu, originalumu.

Žiūrėti nuotraukas >>>>

Mokytoja Irena Vertelkienė