Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443378

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 1 svečią online
Reklaminis skydelis
Reklaminis skydelis
Spalio 24 dieną progimnazijoje vyko Mėlynoji diena

Per pertrauką, po trijų pamokų, kandidatai į mokinių prezidentus Gabrielė ir Pauliaus dar kartą kreipėsi į mokinius. Abu kandidatai sakė, kad jie nori tapti mokinių prezidentu todėl, kad jiems svarbūs progimnazijos mokinių norai, jie pasiryžę išgirsti kiekvieną mokinį, stengtis, kad mokiniams progimnazijoje būtų saugu, jauku ir linksma.
Pirmo aukšto foje veikė  „Mėlynųjų rankelių kioskelis“, kuriame mokiniai registravo savo surinktus mokėjimo mokytis kompetencijos (MMK) antspaudukus. Taip pasitikrindami, kaip sekėsi per rugsėjo – spalio mėnesius stiprinti mokėjimo mokytis kompetenciją. Daugiausiai  MMK antspaudukų surinko 5b klasės mokinė Aurelija (25 antspaudukai), 6b klasės mokinys Haroldas – (15 antspaudukų), 7c klasės mokinė Gerda (16 antspaudukų), 8a klasaės mokinys Mantas (12 antspaudukų). Prizai minėtiems mokiniams bus įteikti lapkričio mėnesį per direktorės valandą.
Mėlynosios klasės rinkimuose tarp 5-8 klasių pirmos vietos laimėtoja tapo 6a klasė. Antra vieta skirta 6c klasei, o trečia vieta – 7c klasei. Šių klasių aprangoje buvo ypač daug mėlynos spalvos.

Skaityti toliau ir žiūrėti Mėlynosios dienos nuotraukas
 
Multifunkcinio kabineto atidarymas

Spalio 10 dieną išplėstiniame Mokyklos Tarybos posėdyje, kuriame dalyvavo klasių tėvų komitetų pirmininkai, klasių seniūnai, Mokinių Taryba, metodinė mokytojų taryba ir Mokyklos Taryba, buvo atidarytas ilgai lauktas multifunkcinis kabinetas. Šios idėjos autorė – Mokyklos Taryba, todėl garbė atidaryti kabinetą teko mokyklos tarybos pirmininkei D. Naričiūtei ir pavaduotojui A. Krikštanui. Mokyklos direktorė parašė pirmuosius žodžius kabineto lentoje linkėdama visiems sėkmės. Tikimės, kad šiuolaikiškai įrengtas kabinetas tarnaus sėkmingam ugdymuisi, geranoriškam ir kūrybiškam bendradarbiavimui.

Dėkojame tėveliams, kurie, dalyvaudami Kalėdiniame labdaros vakare, padėjo įgyvendinti multifunkcinio kabineto idėją.

Mokyklos Taryba

Žiūrėti multifinkcinio kabineto atidarymo akimirkas nuotraukose
 
Mokinių prezidento rinkimai

Spalio 25 d. ilgųjų pertraukų metu vyks mokinių prezidento rinkimai. Balsavimo teisę turi visi 5-8 kl. mokiniai ir mokytojai (kiti mokyklos darbuotojai bei tėvai balsavimo teisės neturi).
Rinkimų finale du 6c kl. mokiniai Gabrielė Valkiūnaitė ir Paulius Bareišis. Linkime sėkmės!

Rinkimų komisija
 
5a ir 5b klasių mokinių ekskursija į Vilnių

5a ir 5b klasių ekskursija Vilniuje 5a ir 5b klasių ekskursija Vilniuje

Saulėtą ir nešiltą šeštadienį, spalio 19 d., 5b ir 5a klasės mokiniai ir mokytojos pabuvojo Vilniuje. Aplankėme Vilniaus Katedros požemius, Žydų kultūros ir informacijos centrą. Katedros požemiuose matėme LDK kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Aleksandro Jogailaičio ir Žygimanto Augusto žmonų - Elžbietos Habsburgaitės ir Barboros Radvilaitės karstus bei urną su LDK didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Vladislovo IV Vazos širdimi. Žydų kultūros ir informacijos centre apsilankėme atkurtoje slėptuvėje „Malina“, kurioje Antrojo pasaulinio karo metu žydai slėpėsi nuo nacių. Taip pat pabuvojome Šv. Jono gatvės galerijos rūsiuose, buvome užlipę ant Trijų kryžių kalno, nuo kurio atsivėrė nuostabi Vilniaus panorama, o prieš grįžtant namo trumpam užsukome į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“.
Ekskursija labai patiko, nes pamatėme ir sužinojome daug naujų dalykų.

Domantė Bronušaitė, 5b kl. mokinė

 
3-4 klasių mokiniai statė mitybos piramidę

Spalio 23 d.  mokykloje vyko kūrybinė diena 3-4  klasių mokiniams. Į svečius kūrybiškai veiklai pasikvietėme ir pradinės mokyklos ketvirtokų komandą.  Kartu džiaugiamės projektų „Mano mokyklos olimpinės žaidynės” ir „Vyturys- sveikos gyvensenos akademija (4)“ organizuotomis veiklomis. Mokiniai keliaudami po mokyklą trumpam sustodavo vis kitoje stotelė pasisemti žinių. O stotelių buvo septynios: bibliotekos, matematikos, anglų kalbos, įdomybių, šokių, sveikatinimo, švaros ir tvarkos. Mokiniai turėjo galimybę išmokti naujų šokių, patarlių, įgyti dalykinių žinių, „statyti“ mitybos piramidę ir praktiškai pasimokinti kaip taisyklingai reikia plautis rankas, valytis dantis ir  netgi paversti tai smagiu šokiu. Mokiniai sužinojo ir daug naujų dalykų apie pačias olimpines žaidynes. Veiklų pabaigoje visi susiskirstę grupelėmis piešė piešinius tema „Aš sportuoju“. Kaip mokiniai sportuoja galima pamatyti koridoriuje iškabintuose piešiniuose.  Renginio nuotraukos >>>>>>
Diena palikusi daug įspūdžių ir suteikusi galimybę mokytis kitaip, prabėgo labai greitai. Tikime, kad įgytos žinios pamažu taps  vaikų įgūdžiais ir mes gyvensime vis sveikiau ir sveikiau.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė
Pradinių klasių metodinės gr. pirmininkė Edita Luomanienė

 
Mėlynoji diena

Spalio 24 d. Mėlynoji diena Spalio 24 d. Mėlynoji diena

Kviečiame dalyvauti Mėlynojoje dienoje, kuri vyks ketvirtadienį (spalio 24 d.):
Per pertrauką, po trijų pamokų, išgirsime Gabrielės ir Pauliaus, kandidatų į mokinių prezidentus, baigiamąjį žodį.
Veiks Mėlynųjų rankelių kioskelis, kuriame prieš pamokas, per pirmą ir antrą pertrauką bus galima užregistruoti savo surinktus mokėjimo mokytis kompetencijos (MMK) antspaudukus. Mokiniams, kurie surinko daugiausia MMK antspaudukų, bus įteikti prizai. Jau baigiasi MMK mėnuo.
Vyks Mėlyniausios klasės rinkimai. Ketvirtadienį mūsų aprangoje turėtų būti kiek galima daugiau mėlynų detalių: šalikėlių, kaklaraiščių, kaspinų ar pan. Galima ateiti be uniformų, svarbiausia, kad vyrautų įvairių atspalvių mėlyna spalva. Išrinksime tris Mėlyniausias klases, kurioms bus skirti papildomi taškai šauniausios klasės rinkimuose.
Išklausę kandidatų į prezidentus baigiamųjų žodžių, išsidalinę Mėlyniausios klasės ir Mėlynųjų rankelių prizus, po trijų pamokų, per ilgąją pertrauką, surengsime Mėlynąją diskoteką.

 

Organizatoriai:
Mokinių taryba
Sąžinės komanda
Progimnazijoje už MMK ugdymąsi atsakinga Raimonda Budnikienė

 
Konferencija ,,Augsiu sveikas – būsiu laimingas“

Įgyvendinant Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių įgyvendinimo projektą  „Vyturys – sveikos gyvensenos akademija (4)”, šių metų spalio 22 dieną „Vyturio“ progimnazijos ketvirtokai organizavo konferenciją ,,Augsiu sveikas – būsiu laimingas“. Konferencija vyko Gabrielės Petkevičaitės –Bitės konferencijų salėje. Organizatoriai džiaugiasi sulaukę svečių: „Aušros“ pagrindinės mokyklos ketvirtokų komandos, Panevėžio m. sveikatos biuro specialistės Jūratės Valentinavičienės ir žolininkės Dalės Petraitienės. Renginio nuotraukos >>>>

Skaityti daugiau...
 
Progimnazijos mokiniai - „Maisto banko" akcijoje

Spalio 18-19 d. 26 mūsų progimnazijos mokiniai dalyvavo savanoriškoje „Maisto banko" akcijoje. P.c. "Maxima" jie kvietė pirkėjus aukoti maisto produktus mažiau pasiturintiems žmonėms. Savanorių sąrašas >>>

Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja Zina Stripeikienė

 
Kandidatų į mokinių prezidentus debatai

Spalio 21 d. po 3 pamokų 1-ojo aukšto foje vyks kandidatų į mokinių prezidentus debatai. Kviečiame dalyvauti!

Mokinių Taryba

 
Vyturiečiai neabejingi alkstantiems

Raudonojo Kryžiaus  draugijos Panevėžio miesto komitetui pakvietus dalyvauti organizuojamoje tarptautinėje Alkio  dienos akcijoje, „Sąžinės komandos“ atstovės Aistė,  Vakarė, Agnė, Gustė ir Aida išskubėjo į miesto centrą rinkti aukų. Aukos taip pat buvo renkamos ir mokykloje. Labai džiaugiamės, kad mūsų mokyklos mokiniai ir darbuotojai yra neabejingi ir noriai aukojo. Tiksli surinktų aukų suma bus žinoma spalio mėnesio pabaigoje, kada aukų dėžutė bus nunešta į komitetą. Visiems dalyvavusiems akcijoje dėkojame už gerumą.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

Žiūrėti akcijos nuotraukas
 
,,Mano maža kuprinė“

Mokykloje ir šiais mokslo metais pradėtas įgyvendinti Panevėžio miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių įgyvendinimo projektas „Vyturys-sveikos gyvensenos akademija (4)“.  Viena iš projekto veiklų „Mano maža kuprinė“ spalio mėnesio pradžioje pasitiko mažuosius mokinukus. Spalio mėnesį svėrėme pirmokų kuprines ir skaičiavome, ar ne per sunkiomis kuprinėmis nešini mokiniai ateina į mokyklą.

Skaityti toliau ir žiūrėti nuotraukas
 
Varžybos lapkričio mėnesį

Lapkričio mėnesį planuojamos sporto varžybos
1. Tarpklasinės 5-6 klasių Estafečių varžybos prezidento taurei laimėti
2. Tarpklasinės 5-6 kl. Kvadrato varžybos PT

 
Prevencinės mokinių ,,Sąžinės komandos“ krikštas

Kaip ir kiekvienais metais „Vyturio“ progimnazijoje vyko naujai susibūrusios „Sąžinės komandos“ krikštas. Šiais mokslo metais naujokams  teko išbandyti ne tik komandinį darbą, bet ir savo skrandžio galimybes. O kokios krikštynos be priesaikos? Komanda pasakė priesaiką ir pasižadėjo būti sąžiningais.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

Žiūrėti „Sąžinės“ komandos naujų narių krikšto nuotraukas
 
Mokinių prezidento rinkimų kampanija

Jau įsibėgėjo mokinių prezidento rinkimų kampanija!

Mokinių prezidentu gali tapti 5-7 kl. mokinys, kuris nepažeidžia mokinių elgesio taisyklių. Kandidatus gali iškelti klasė, mokinių grupė ar pats mokinys surinkęs ne mažiau kaip 70 rinkėjų parašų. Dėl prašymų kandidatuoti ir rinkėjų parašų rinkimo lapų kreiptis į 66 kab.

Rinkimų komisija:

Gytautas Krikštanas 8b kl. mok. – komisijos pirmininkas

Mindaugas Matulionis 8a kl. mok. – pirmininko pavaduotojas

Gabija Strelčiūnaitė 8b kl. mok. – sekretorė

Ieva Švedarauskaitė 8b kl. mok. – narė

Mokytoja Asta Grakauskaitė

 
Penktokai sveikos mitybos protų kovose

Padėkos raštas už dalyvavimą Padėkos raštas už dalyvavimą

„Sąžinės komandos“ atstovai džiaugėsi pakviesti į nacionalinio projekto „Sveikatiada“ organizuojamą renginį - sveikos mitybos protų kovos. Renginyje, kartu su kitomis miesto mokyklomis, svečiuose VšĮ K. Paltaroko gimnazijoje,  labai atsakingai dalyvavo penktokai: Arnas, Emilija, Vestina, Meda ir Matas. Penktokai parodė visą savo išmonę, išradingumą, žinias ir labai svarbu buvo tikra komanda.  Mokiniai grįžo papildę savo sveikatos žinių bagažą ir nešini simbolinėmis projekto dovanomis.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė

Žiūrėti renginio nuotraukas
 
<< Pradžia < Ankstesn 11 12 13 Sekantis > ir >>

Puslapis esantis iš visų