Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443279

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 1 svečią online
Reklaminis skydelis
Error: GD2 library does not support JPG!
Kūrėme draugystės knygą PDF Spausdinti Email
Pirmadienis, 31 kovas 2014 08:11

Penktadienis (kovo 28 d.) visiems vyturiečiams buvo netradicinė diena: be pamokų, be skambučio, bet kūrybiškų veiklų, finalinę veiksmo ,,Savaitę be patyčių“ dieną, netrūko.

Diena prasidėjo kieme ir per 500 mokinių ir jų mokytojų susiformavo į užrašą- ,,KNYGA“.  Linksmai pabuvę raidėmis mažesnieji mokiniai išskubėjo pas mokyklos viešosios tvarkos inspektorę Ingridą Bakienę ir jos draugą ,,Amsių“, žiūrėti senosios animacijos filmukų, o vyresnieji kibo į rimtesnius darbus ir rašė dailyraščius, diktantus, rimtai konspektavo skaitomus tekstus apie patyčias.

Pamiklinę rankas mokiniai sugūžėjo į sporto salę ir garsiais aplodismentais palydėjo į diskusiją apie patyčias atvykusius KK  Panevėžio ,,Lietkabelis“ krepšininkus Robertą Grabauską ir Ivaną Nelyubov. Renginio vedėjai Ignas (8c) ir Kamilė (6a) uždavinėjo krepšininkams ne tik rimtus klausimus apie patyčias, bet įsijautė ir į paparacių vaidmenį domėdamiesi ar ūgis krepšininkams netrukdo susirasti merginos, ką krepšininkai veikia laisvalaikiu, kiek nulių yra jų kontrakte ir pan. Kalbėdami apie patyčias sportininkai patikino, kad dėl jų kūno konstitucijos ir nuolatinio treniravimosi, geros sportinės parengties, patyčių patirti jiems neteko.  Atsakę į visus mokinių klausimus krepšininkai pakvietė mokinius pamėtyti į krepšį. Su profesionalais nepabūgo pasirodyti Evelina (7a), Daivaras (7a) ir Jonas (7c). Taikliausias buvo Daivaras. Išlydėdami krepšininkus daugelis džiaugėsi jų autografais ir bendromis nuotraukomis.

Kūrybinę dieną mokiniai užbaigė klasėse žiūrėdami filmus. Dauguma pasirinko žiūrėti filmą ,,Virtualūs priekabiautojai“. Aptardami matytą filmą mokiniai diskutavo apie filme gvildenamą problemą, matytus sprendimo būdus bei siūlė savo sprendimus, kurie galėtų būti tokioje ar panašioje situacijoje.

Išeidami į namus mokiniai sukūrė didelę draugystės knygą, kurioje galima rasti atsakymus į klausimus: Kas yra tikras draugas? Kaip gyventi draugiškiau? Kaip gerbti vienas kitą? Ką galėčiau padaryti, kad šalia manęs esantys jaustųsi gerai?

Norėtųsi tikėti, kad draugystės knyga liks ne tik ant mokyklos sienos, o draugystės knygą kasdien vartys kiekviena klasė, kiekvienas vaikas.

Socialinė pedagogė Inga Navickienė