Antradienis 03 Gruo 2019
 
 

Kalendorius

Gruodis 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Prisijungti



Lankomumo statistika

Turinio peržiūrėjimai : 443327

LRT mediateka

Reklaminis skydelis

Dabar lankosi

Mes turime 1 svečią online
Reklaminis skydelis
Error: GD2 library does not support JPG!
Demokratinis ugdymas Lietuvoje ir pas mus PDF Spausdinti Email

Mūsų mokykla šiais mokslo metais aktyviai įsitraukė į dar vieną Sėkmės mokyklos organizuojamą projektą. Mokykloje suburta projekto įgyvendinimo komanda, tai mokytojai Zina, Aušra, Asta, Inga ir 8a klasės mokinys Augenis.
Siekdama plėtoti demokratinio ugdymo principų taikymą Lietuvos mokyklose, Sėkmės mokykla parengė projektą „Pilietiškai aktyvios visuomenės kūrimas diegiant demokratinio ugdymo principus mokyklose“, kuriam finansavimas skirtas pagal Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo NVO programą.
Projekto tikslas – kurti pilietiškai aktyvią visuomenę diegiant demokratinio ugdymo principus mokyklose.
Komandos atstovai 2013m. lapkričio 7-8 dienomis pabuvojo Vilniuje įvadiniuose projekto mokymuose. Mokymų metu susipažino su projekto idėja, veiklomis ir komanda, pasiruošė tolimesniam projekto įgyvendinimui. Turėjo galimybę pabendrauti su svečiu iš užsienio, ekspertu Leonard Turton (JK).
Gruodžio 9-11 dienomis projekto atstovai Donata ir Nerijus svečiavosi mūsų mokykloje. Svečiams išvykstant mokykla jau žinojo kokie turėtų būti progimnazijos žingsniai demokratinio ugdymo link. Svarbiausi akcentai šiame plane, tai sąlygų  demokratiją išbandyti praktikoje sudarymas mokiniams. Mokykla sieks, kad mokiniai aktyviau dalyvauti priimant visai mokyklos bendruomenei svarbius sprendimus, formuoti individualų ugdymo procesą bei turinį.
Viena iš projekto „Demokratinis ugdymas mokykloje” veiklų jau prasidėjo, tai direktorės arbatėlė su 5-8 klasių seniūnais. Sausio 8 dieną susirinkusi klasių „valdžia“ padėjo mokyklos komandai kurti „Demokratinio ugdymo mokykloje planą”. Vieną labai svarbų dalyką pasiūlė aštuntokai, o visi pritarė, tai mokykloje rengti referendumus.  Jei mokykloke norima įdiegti su mokiniais susijusią naujovę, tam būtina mokinių nuomonė, taip mano mūsų seniūnai.

Daugiau apie projektą puslapyje  Demokratinis ugdymas Lietuvoje.

Parengė projekto koordinatorė mokykloje Inga Navickienė